/

Bästa teleskopstegen 2023

Hero teleskopstege

Att endast ha en och samma höjd på sin stege kan göra arbetet mycket jobbigt. Stegen kan vara för lång och inte få plats där du skall upp eller för kort och inte nå alls. Därför kan det vara en bra idé att investera i en teleskopstege. Med dessa stegar kan man justera längden till precis så man behöver. De tar även mindre plats när du inte använder den vilket är ett stort plus. Men vilken är den bästa teleskopstegen?

Vi har analyserat och recenserat de 5 bästa teleskopstegarna för olika scenarion. Fortsätt läsa nedan för att ta del av vårat test.

Översikt: De 5 bästa teleskopstegarna

Laggo Pro

(bäst i test)

5/5

Skepphultsstegen 410-29

(billigt val)

4/5

Wibe TLP

(4 meter)

5/5

Telesteps Prime

(premiumvalet)

4/5

Wibe WTS Y2

(5 meter)

4.5/5

1. Laggo Pro – Teleskopstege bäst i test

Teleskopstege vinnare

Vikt: 17kg
Maxlängd: 3.8m

Först på vår lista och testvinnare är en verklig pärla: Teleskopstegen på 380 cm med 13 steg. Inte bara sticker den ut för dess överlägsna kvalitet, men den är också älskad av sina användare, och vi är inget undantag.

En av de mest lockande aspekterna med denna teleskopstege är dess tillverkning i anodiserat aluminium. Detta säkerställer en pålitlig robusthet, samtidigt som det håller stegen fri från svärtning. Så oroa dig inte för smutsiga kläder eller händer medan du arbetar.

När det gäller användning, uppfyller den här stegen flera krav. Med sina 13 steg når den en betydande höjd på 380 cm. Om du arbetar med service och inspektion, kommer du att uppskatta denna flexibilitet enormt. Även om du bara behöver nå de högre hyllorna i ditt förråd, kommer stegen att vara en ovärderlig hjälpreda.

Fördelar

 • Robust konstruktion
 • Stadig
 • Maxhöjd 380cm

Nackdelar

 • Inga nackdelar

2. Skepphultsstegen 410-29-1 – Bästa billiga teleskopstegen

Billig teleskopstege

Vikt: 12kg
Maxlängd: 3-5m

För den som söker kvalitet till ett rimligt pris är det här alternativet en fullträff. Denna teleskopstege är inte bara den billigaste på marknaden, men den lyckas även leverera en mängd imponerande egenskaper.

Till att börja med är stegen tillverkad i anodiserat aluminium, vilket försäkrar oss om dess hållbarhet och styrka. Detta, tillsammans med kraftiga golvskydd och 40 mm djupa steg, gör den säker och bekväm att använda – oavsett uppgift.

En annan praktisk funktion är att stegens längd kan justeras steg för steg, så att du får den perfekta höjden för varje jobb. Dess kompakta mått när den är hopfälld gör den dessutom lätt att transportera. Perfekt för dig som behöver ta med dig stegen till olika platser.

Det som särskilt utmärker denna teleskopstege är dess “softclose”-system. Vilket gör den enkel och säker att fälla ihop och transportera. Det är verkligen en funktion som sparar tid och ansträngning, samtidigt som det skyddar dig och din omgivning från eventuella olyckor.

Fördelar

 • Softclose system
 • Billigast
 • Säker konstruktion

Nackdelar

 • “Endast” 2.9 meter

3. Wibe TLP – Teleskopstege 4 meter

Teleskopstege 4m

Vikt: 9kg
Maxlängd: 4m

Säg hej till en teleskopstege som når upp till 4 meter, vilket gör den till det självklara valet för professionella hantverkare. Denna steg är inte bara högkvalitativ, men också både enkel att transportera och förvara – en viktig punkt för de som alltid är på språng.

En imponerande fördel med denna stege är dess flexibilitet. Den kan användas både inomhus och utomhus, vilket gör den till ett perfekt verktyg för alla typer av jobb. Oavsett om du behöver nå taket i ett rum eller frukterna på ett högt träd, kommer denna stege att tjäna dig väl.

Vad gäller säkerheten, denna teleskopstege är utrustad med flera viktiga funktioner. Stegfoten ger ökad stabilitet, vilket minskar risken för olyckor. Dessutom, har stegen en bromsad stängning som minskar risken för klämskador. Topparmarna ger dig utrymme att greppa runt den översta stegpinnen, vilket säkrar din position högst upp på stegen.

Lägg till detta, är stegen gjord av anodiserat aluminium som inte svärtar. Den har också godkänts av SP enligt EN131, vilket ger extra trygghet för dess kvalitet och säkerhet.

Fördelar

 • 4 meter maxlängd
 • Hög kvalité av aluminium
 • SP-godkänd

Nackdelar

 • Något tung

4. Telesteps Prime – Premiumvarianten

Teleskopstege premium

Vikt: 16.7kg
Maxlängd: 4.1m

Om du är på jakt efter en premiumstege, är denna teleskopstege från Telesteps det ultimata valet. Denna steg visar upp en exceptionell kombination av elegans, styrka och säkerhet.

Den är tillverkad av anodiserat aluminium, vilket ger den hållbarhet och lätt vikt. Det unika med denna stege är dess kraftiga, trekantiga rörform. Denna design ger den en ökad hållfasthet och vridstyvhet, vilket gör den mer stabil än andra stegar på marknaden.

Stegen är 80 mm djupa och räfflade, vilket ger användaren ett bättre fäste när de klättrar. Dessutom, är toppstödet och fötterna gjorda av gummi, vilket bidrar till att minska risken för olyckor. Steg och fötter är vinklade för att visa rätt lutning, vilket är en smart och användarvänlig detalj.

Viktigt att nämna är att denna stege uppfyller Arbetarskyddstyrelsens krav AFS 2004:3 och är godkänd enligt SS2091 samt EN 131. Detta visar att säkerhet är en hög prioritet för Telesteps.

Fördelar

 • Premiumvariant
 • Mycket stabil
 • 4.1 meter maxlängd

Nackdelar

 • Något dyr

5. Wibe WTS Y2 – Teleskopstege 5m

Teleskopstege 5m

Vikt: 15kg
Maxlängd: 5.3m

Om du söker en stege som inte bara är robust, men också väldigt lång, så har vi hittat den perfekta matchen för dig. Denna teleskopstege når upp till 5 meter och erbjuder en mångsidighet som verkligen imponerar.

En av de mest framstående egenskaperna hos denna teleskopstege är dess justerbara höjd. Med teleskopiska sidoprofiler kan stegens höjd varieras i 280mm intervaller. Detta tillåter dig att enkelt anpassa stegens höjd efter ditt specifika behov, vilket sparar både tid och ansträngning.

Stegen är dessutom lätt att bära och förvara i hopfällt läge, vilket gör den till en utmärkt resekamrat för alla dina höga äventyr. Den är typkontrollerad enligt SPCR064 med licensnummer P102102, vilket ger extra förtroende för dess säkerhet och prestanda.

Fördelar

 • Hela 5 meter lång
 • Stabil botten
 • Lätt att bära
 • Säkerhetskontrollerad

Nackdelar

 • Priset

Similar Posts