/

Bästa Parasollet 2023

Parasoll hero

Under sommarens varmaste dagar kan det vara skönt att kunna gömma sig i skuggan. Detta kan man enkelt göra med ett större parasoll anpassat för din trädgård. Men det finns så många att välja bland, de har olika egenskaper och funktioner. Vi har därför undersökt och recenserat de 7 bästa parasollerna för olika scenarion. I testet ingår till exempel parasollet som blev bäst i test, det billigaste och det största. Fortsätt läsa för att ta del av vårat test.

Parasoll Hillerstorp

(bäst i test)

Parasoll Hillerstorp Natur

(billigt val)

Parasoll 4Living Banana

(hängparasoll)

Parasoll Hillerstorp Ø

(största parasollet)

Venture Design Vienna

(för altanen)

Cinas Balkong Parasoll

(för balkongen)

Beemoo Parasoll

(för barnvagnen)

De 7 bästa parasollen 2023

1. Parasoll Hillerstorp – Parasoll bäst i test

Parasoll bäst i test

Höjd: 230cm
Bredd: 210cm
Vikt: 8kg

Om du letar efter ett pålitligt, modernt och funktionellt tillbehör till din uteplats, behöver du inte leta längre! Detta stora parasoll från Hillerstorp blev testvinnare i vårat test och erbjuder en perfekt kombination av stil, kvalitet och bekvämlighet.

Hillerstorp är utrustat med en robust stång i trä med en diameter på 47 mm som garanterar stabilitet och hållbarhet. Den vita och beigea färgen ger en elegant känsla och passar in i vilken trädgårdsmiljö som helst. Materialet av parasollet är polyester med en tygvikt på 180g/m2, vilket bidrar till både dess robusthet och vattentålighet.

En av de mest framträdande egenskaperna hos detta parasoll är dess storlek. Med en höjd på 230 cm och en bredd mellan 200 till 250 cm så erbjuder det ett generöst skuggområde som är perfekt för alla dina utomhusbehov. Dessutom är parasollet fällbart och hopfällbart vilket gör det lätt att förvara och hantera.

Vad gör då detta parasoll så speciellt? Det är dess kombination av form, funktionalitet och hållbarhet. Dess runda form är inte bara visuellt tilltalande utan även utformad för att ge maximal skugga.

Fördelar

 • Robust konstruktion
 • Mycket skuggning
 • Modern design

Nackdelar

 • Endast två färger

2. Parasoll Hillerstorp Natur – Bästa billigaste parasollet

Bästa billiga parasollet

Höjd: 200cm
Bredd: 200cm
Vikt: 3kg

När du letar efter ett prisvärt men funktionellt tillbehör till din uteplats så har vi ett perfekt förslag till dig! Detta solparasoll inte bara sticker ut när det kommer till prisvärdhet men också i kvalitet och funktionalitet.

Parasollet är tillverkat av polyester, känt för sin hållbarhet och förmåga att stå emot olika väderförhållanden. Den robusta svarta stången, med en diameter på 48 mm och matchande svarta spröt, står stark mot vind och ger parasollet stabilitet. Detta brunfärgade parasoll ger inte bara en stilfull touch till din trädgård men också en generös skuggyta. Med en höjd på 217 cm och en bredd på 200 cm, ger det gott om skydd mot solen vilket gör det till ett oumbärligt komplement till din trädgård.

Fällbarheten av detta parasoll är ytterligare en funktion som sticker ut. Lätt att fälla ihop när det inte används, sparar det utrymme och gör det enkelt att förvara. Viktigt att notera är att parasollfoten på bilden inte ingår. En annan parasollfot går att köpa till vilket ger möjlighet att välja en fot som passar bäst för dina behov och stilpreferenser.

Fördelar

 • Snygg design
 • Ger mycket skugga
 • Billigt

Nackdelar

 • Parasollfot ingår ej

3. Parasoll 4Living Banana 3 m – Bästa hängparasollet

Bästa hängparasollet

Höjd: 280cm
Bredd: 300cm

Om du vill ge din uteplats en modern touch samtidigt som du skyddar dig mot solens strålar så är 4Living Banana hängparasoll den perfekta lösningen för dig. Utmärkt som det bästa hängparasollet, kombinerar det både funktionalitet och stil.

Detta parasoll kännetecknas av dess stora och hängande design vilket erbjuder omfattande skugga. Den kraftiga konstruktionen består av en 48 mm pulverlackerad stålram med fackverksben vilket garanterar långvarig stabilitet. Ett särdrag är att gardinen kan fästas direkt på terrassen tack vare hålen i ramens fackverksben.

Parasollets skyddande tyg är gjort av polyester med en tjocklek på 160g/kvm. Detta robusta material står emot väder och vind och håller dig skyddad under alla förhållanden. Praktiskt nog, kan parasollet enkelt öppnas och stängas med en vevmekanism vilket bidrar till enkel användning.

En viktig detalj att notera är att parasollet behöver vikter för stabilitet, vilka ska placeras på dess ståltvärben. Vikterna ingår dock inte i leveransen.

Fördelar

 • Hängande parasoll
 • Helsvart

Nackdelar

 • Vikterna ingår ej

4. Parasoll Hillerstorp Ø – Bästa stora parasollet

Bästa stora parasollet

Höjd: 250cm
Bredd: 300cm
Vikt: 6.4kg

När det gäller stora parasoller, tar Hillerstorp Solparasoll Ø en bra position. Med dess praktiska funktioner och robusta design, förenar det stil och användarvänlighet på ett oöverträffat sätt.

Detta parasoll har en stomme av svart aluminium som bidrar till dess hållbarhet och långvariga prestanda. Med ett blått tyg av polyester, ger det inte bara skydd mot solen utan också en känsla av lugn och harmoni till din uteplats.

En av dess mest uppskattade funktioner är dess vevmekanism. Veven gör det enkelt att fälla upp och ned parasollet vilket sparar tid och ansträngning. Dessutom erbjuder parasollet en tiltfunktion vilket möjliggör att du kan vinkla parasollet. Detta är särskilt praktiskt när solen står lågt på himlen tidigt på morgonen eller sent på kvällen.

Med en höjd på 250 cm och en bredd på 300 cm ger Hillerstorp Solparasoll en omfattande skugga vilket gör det till ett utmärkt val för stora uteplatser och trädgårdar. Dessutom är parasollet roterbart, vilket ger extra flexibilitet och bekvämlighet vid användning.

Fördelar

Nackdelar

5. Parasoll Venture Design Vienna – Bästa parasollet för altan

Bästa parasoll för altan

Höjd: 248cm
Bredd: 300cm
Vikt: 23kg

Har du någonsin önskat att du kunde ta bort den störande mittenpelaren på ditt parasoll för att skapa mer utrymme för ditt trädgårdsbord och gäster? SOLUNA hängparasoll ger dig precis det. Inte bara är det det bästa parasollet för altanen men det förbättrar även utomhusupplevelsen på alla sätt.

En av de mest imponerande funktionerna i detta parasoll är dess unika design utan mittenpelare. Detta skapar mer utrymme under parasollet vilket gör det perfekt för större sittgrupper. Dess robusta polyester tyg som väger 220 g/kvm erbjuder ett starkt skydd mot solen men står även emot UV-strålar. Med ett högt UV-skydd på 80+ så kan du njuta av solen längre utan att behöva oroa dig för skadliga strålar.

Parasollets diameter på 300 cm ger en stor skuggyta vilket gör det till ett utmärkt val för stora uteplatser och altaner. Dess 360° roterbarhet och justerbar höjd gör det både flexibelt och anpassningsbart som säkerställer att du alltid kan få skugga oavsett solens position.

Nedan kan du se en video med mer information om parasollet:

Fördelar

 • Ingen mittenpelare
 • Fullt roterbar
 • Högt UV-skydd

Nackdelar

 • Priset

6. Cinas Balkong Parasoll – Bästa parasollet för balkong

Bästa parasoll för balkong

Höjd: 223cm
Bredd: 180cm
Vikt: 8kg

Njut av sommardagar på balkongen utan att behöva oroa dig för den starka solen med detta fantastiska parasoll. Skräddarsytt för balkonganvändning så tar detta parasoll balkongvistelser till en helt ny nivå. Inte bara är det bästa parasollet för balkongen, men dess kombination av design och funktion gör det till ett oumbärligt tillbehör för varje balkongälskare.

Detta parasoll är särskilt utformat för att passa perfekt på balkongen. Med sin diameter på 1,8 m och höjd på 2,2 m skapar det en behaglig skugga under de soliga dagarna. Dessutom ger parasollets roterbara och tvådelade stång med skruvanordning och ett fäste för balkongräcke en extra nivå av anpassningsförmåga och flexibilitet.

Dessutom är materialvalen både tåliga och estetiskt tilltalande. Textilen är tillverkad av slitstark polyester, förstärkt med läder i hörnen och fastsatt med aluminiumclips vilket ger en extra känsla av lyx och hållbarhet.

Fördelar

 • Perfekt för balkong
 • Roterbar stång
 • Tålig polyester

Nackdelar

 • Inga nackdelar

7. Beemoo Parasoll – Bästa parasollet för barnvagn

Parasoll barnvagn


Bredd: 72cm

Som förälder vill du alltid ge det bästa för ditt barn och Beemoos praktiska parasoll för barnvagn är precis det. Med fokus på både funktionalitet och skydd är det det bästa parasollet för barnvagn som marknaden har att erbjuda.

Beemoos parasoll är designat för att enkelt fästas på barnvagnen vilket ger snabb och effektivt skydd mot solens strålar. Med en vattenresistent yta och en svart baksida som förstärker solskyddet så kan du vara säker på att ditt barn är skyddat från solen. Dessutom, med en UPF-klassificering på 50+, går parasollet över och utöver för att ge ditt barn bästa möjliga skydd.

Dess nyligen uppdaterade design inkluderar en böjbar led i toppen av parasollet vilket ger extra flexibilitet för att justera parasollets position. Dessutom har det en flärp med kardborrband för att enkelt kunna rulla ihop parasollet när det inte används. Ett perfekt parasoll för din barnvagn!

Fördelar

 • Skyddar effektivt
 • UPF 50+
 • Böjbar led
 • Enkel att montera på barnvagnen

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Similar Posts