/

Bästa mutterdragaren 2023

Mutterdragare hero

En mutterdragare är något som ofta kan vara bra att ha i sitt hem, men man har sällan det. De är mycket användbara när man pillar med bilen, gör olika hemprojekt eller om man behöver reparera en större maskin. Då det finns så många olika mutterdragare kan det vara svårt att veta vilken som passar bäst för just dig. Därför har vi analyserat och recenserat de 5 bästa mutterdragarna för olika scenarion.

MILWAUKEE M18

(bäst i test)

BOSCH GDS 12V-115

(billigt val)

MILWAUKEE M18

(premiumvariant)

INGERSOLL RAND 2135QXPA

(med tryckluft)

HIKOKI WR18DBDL2

(med batteri)

1. MILWAUKEE M18 ONEFHIWF34-0X – Mutterdragare bäst i test

mutterdragare bäst i test

Typ: Batteridriven
Vridmoment: 1627 Nm
Batteri: 18V

Mutterdragaren med det mycket långa namnet M18 ONEFHIWF34-0X från Milwaukee är vår testvinnare i detta test. Denna mutterdragare lyckas skapa en perfekt balans mellan kraft och kontroll. Med ett maximalt varvtal på 1800 per minut och ett vridmoment på 1627 Nm, har det allt som behövs för att få jobbet gjort snabbt och effektivt. Slagräkningsgivaren är integrerad och ökar konsekventheten för repetetiva vridmomentsinställningar, vilket betyder mindre gissningar och mer nöjaktighet i ditt arbete.

Men det som verkligen utmärker M18 FUEL ONEFHIWF34-0X är ONE-KEY teknologin. Detta verktyg är inte bara kraftfullt, det är smart också. ONE-KEY ger dig möjlighet att spåra och säkra ditt verktyg via en molnbaserad plattform. Dessutom tillåter ONE-KEY verktygskontroll trådlös anpassning av verktyget för ökad produktivitet och konsekventa resultat.

Ett annat plus är den flexibla batterisystemet som är kompatibelt med alla Milwaukee M18 batterier. Detta öppnar upp för enkelhet och flexibilitet i verktygshantering, vilket är en stor fördel för professionella användare. Dessutom erbjuder M18 FUEL ONEFHIWF34-0X fyra olika hastigheter och vridmoment för att maximera användningsområdena.

Fördelar

 • Mycket stark
 • Flexibelt batterisystem
 • One-key teknologi

Nackdelar

 • Inga nackdelar

2. BOSCH GDS 12V-115 – Bästa billiga mutterdragaren

billig mutterdragare

Typ: Batteridriven
Vridmoment: 115 Nm
Batteri: 12V

Bosch GDS 12V-115 utmärker sig genom att erbjuda en oslagbart prisvärd lösning för dem som letar efter en kompetent mutterdragare. Även om den är den mest kostnadseffektiva i sitt slag, så är det ingen kompromiss när det kommer till kvalitet och funktionalitet.

Bosch GDS 12V-115 är utrustad med en borstlös EC-motor och ett 3/8″-fäste. Den levererar ett vridmoment på 115 Nm och ett slagtal upp till 3100 slag i minuten. Den borstlösa EC-motorteknologin ger den en längre livslängd, och gör den till ett pålitligt verktyg för långvarigt arbete.

En av de mest tilltalande egenskaperna hos denna mutterdragare är LED-ringbelysningen. Detta tillskott gör det enkelt att arbeta även i mörka utrymmen, vilket gör verktyget användbart i en rad olika miljöer. En annan stor fördel med Bosch GDS 12V-115 är dess 2-stegs PowerControl. Denna funktion gör det möjligt att undvika att små skruvar överskruvas. Med detta sagt så är denna mutterdragaren mycket prisvärd och pålitlig.

Fördelar

 • Prisvärd
 • LED-lampa
 • 2-stegs PowerControl

Nackdelar

 • Lågt vridmoment

3. MILWAUKEE M18 ONEFHIWF12-502X – Premiumvarianten

Premiummodell mutterdragare

Typ: Batteridriven
Vridmoment: 1898 Nm
Batteri: 18V

När det kommer till toppklass verktyg, sticker Milwaukee M18 ONEFHIWF12-502X ut som en premium mutterdragare. Den kombinerar imponerande prestanda och praktiska funktioner i en kompakt design, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som letar efter det bästa av det bästa.

Milwaukee M18 ONEFHIWF12-502X drivs med 18V och levererar en maximal hastighet på 1750 varv/minut. Dess kraftiga vridmoment på upp till 1898 Nm innebär att den kan ta itu med även de tuffaste uppgifterna. Dessutom har mutterdragaren fyra olika hastigheter och vridmoment för att optimera användningen i olika applikationer.

En av dess mest framstående egenskaper är DRIVE CONTROL. Detta tillåter användare att enkelt växla mellan olika hastigheter och vridmoment. Tillsammans med ONE-KEY teknologi ger detta möjligheten till trådlös anpassning av verktyget för bästa möjliga produktivitet och konsekventa resultat.

Milwaukee M18 ONEFHIWF12-502X har även en integrerad slagräkningsgivare för att öka konsekvensen vid repetitiva vridmomentsinställningar. Ytterligare ett plus är säkerheten och verktygsspårningen, som är möjlig genom ONE-KEY, erbjuder både platsövervakning och skydd mot stöld.

Fördelar

 • Mycket kraftfull
 • One-key system
 • DriveControl

Nackdelar

 • Något högt pris

4. INGERSOLL RAND 2135QXPA – Bästa mutterdragare tryckluft

Mutterdragare med tryckluft

Typ: Tryckluftsdriven
Vridmoment: 746 Nm

För den som är på jakt efter en mutterdragare med prestanda som är lika effektiv som den är tyst, är denna tryckluftsbaserade modell ett mycket imponerande val. Den kombinerar lättvikt med kraftfulla prestanda, vilket gör att den står ut från mängden.

Mutterdragaren har ett 1/2″-hylsfäste och använder sig av tryckluft, vilket ger en optimal prestanda utan kompromisser. Med ett max luftförbrukning på 651 liter i minuten, kan du vara säker på att få jobbet gjort snabbt och effektivt. Denna mutterdragare levererar ett varvtal på hela 11000 varv i minuten och erbjuder ett imponerande vridmoment på 68-746 Nm.

En av de mest framstående fördelarna med denna mutterdragare är dess tysta drift. Detta gör att du kan arbeta utan att störa omgivningen, vilket är en stor fördel, särskilt i bullriga miljöer.

Fördelar

 • Tryckluftsdriven
 • Mycket tyst
 • Kraftfull

Nackdelar

 • Kräver lufttillförsel

5. HIKOKI WR18DBDL2 – Bästa mutterdragare med batteri

mutterdragare med batteri

Typ: Batteridriven
Vridmoment: 305 Nm

För dig som behöver kraft och smidighet i en och samma mutterdragare, presenterar jag denna 18V modell med ett batteri som ingår. Den lyser upp i konkurrensen med sin kompakta design och imponerande egenskaper.

Denna batteridrivna mutterdragare, komplett med laddare och batteri, kännetecknas av sin kolborstfria motor som gör den till ett effektivt verktyg för alla sorters jobb. Dess smala, ergonomiska handtag gör den bekväm att använda, även under långa arbetspass. Dessutom är den utrustad med LED-belysning, så du kan se ditt arbete klart, oavsett ljusförhållandena.

Kraften i denna kompakta enhet är imponerande. Med ett vridmoment på 305 Nm och ett varvtal på upp till 2700/min, klarar den de flesta jobb med lätthet.

Fördelar

 • Batteri och laddare ingår
 • Högt varvtal
 • Ergonomiskt handtag
 • LED-belysning

Nackdelar

 • Något dyr

Similar Posts