/

6 snygga gardiner som ger en hotellkänsla

Hotellgardin hero

När man tar klivet in i ett nytt hotellrum för första gången så uppkommer det en härlig känsla i kroppen. Det känns lyxigt och flott men ändå väldigt mysigt. Detta har till mestadels att göra med hur rummet är inrett. Hotellrum har alltid ett par snygga hotellgardiner som gör rummets känsla till det bättre. I denna artikel kommer vi att lista flera par gardiner som ger ditt sovrum där hemma en riktig hotellkänsla!

6 Snygga Hotellgardiner För Ditt Sovrum

Mali Sammet Gardin

Snygg hotellgardin från Mali

Denna grönfärgade sammetsgardin utstrålar en lyxig hotellkänsla, med sin imponerande lyster och vackra fall. Dess tjocklek skärmar effektivt av solens strålar, skapande en mörkare och mer ombonad atmosfär i rummet. Dess multibandsupphängning erbjuder tre praktiska upphängningsalternativ, vilket ger dig flexibilitet i hur du vill att den ska presenteras. Med måtten 240 cm i längd och 135 cm i bredd, väger den 1050 g och är tillverkad av hållbar 100% polyester. Ett utmärkt val för den som söker både stil och funktion!

 • Lyxig känsla
 • Flera olika färger
 • Skönt material
 • Mörkläggande
 • Flera olika storlekar

Julia Gardin

Hotellgardin Julia

Denna marinblå gardinlängd utstrålar en lyxig hotellkänsla, främst tack vare dess mjuka material som har en imponerande mockaeffekt. Den neutrala färgen är inte bara snygg, utan även lätt att matcha med andra inredningselement, och gardinen känns lika hemma i sovrummet som i vardagsrummet eller barnrummet.

Med dess multibandsupphängning erbjuds tre olika upphängningsmetoder: du kan hänga den direkt i hällorna, använda den färdigsydda kanalen eller sätta upp den med fingerkrokar eller ringar på stången. Med måtten 240 cm i längd och 140 cm i bredd och en vikt på 520 g, återspeglar den kvalitet och stil.

 • Mjukt material
 • Multibandsupphägning
 • Flera olika färger
 • Bra pris

Max Mörkläggningsgardin

Snygg hotellgardin max

Denna blå mörkläggningsgardin i velour är en sann pärla för de som önskar kombinera stil med funktion. Med en skinande yta och ett tungt, fint fall ger den varje rum en känsla av hotelllyx. Dess förmåga att blockera 99% av ljuset gör den idealisk för de utrymmen där man vill uppnå total mörkläggning. Velourytan på framsidan kompletterar varje rum med en elegant touch, medan den fodrade baksidan garanterar att inget ljus tränger igenom.

 • Mörkläggande
 • Touch av lyx
 • Flera olika färger och längder
 • Blockerar 99% av ljuset

Simone Recycled

Snygg hotellgardin simone

Dessa gardinlängder i elegant sammet är verkligt ögongodis! Tillverkade av polyester, varav hälften är återvunnet, kombinerar de skönhet med hållbarhet. Sammetstygets rika skimmer förändras beroende på hur ljuset träffar det, skapande en dynamisk atmosfär i rummet. Den integrerade längden med påsytt multifunktionsband ger dig valfriheten att hänga upp gardinen med fingerkrokar, kanal eller dold hälla, anpassande sig efter dina personliga preferenser och inredningsbehov.

 • Elegant sammet
 • Återvunnet material
 • Flera färger och storlekar
 • Lyxigt utseende

Kylie

Snygg hotellgardin kylie

KYLIE mörkläggningsgardin är en exemplarisk kombination av estetik och ansvar. Tillverkad av polyester, varav imponerande 60% är återvunnet, demonstrerar den hur stil kan gå hand i hand med hållbarhet. Unikt nog skiljer sig KYLIE från mängden genom att vara lika utsökt på baksidan som på framsidan, vilket eliminerar behovet av en separat beläggning tack vare dess tätvävda design.

Denna öljettlängd pryds av åtta öljetter per längd, förenklar upphängningen och ger gardinen en modern kant. En solid gramvikt på 240 g/m² bevisar dess kvalitet och varaktighet.

 • 60% återvunnet material
 • Snygg och “rak” hotellgardin
 • Populär bland användarna
 • Flera färger och storlekar

Savannah

Hotellgardin Savannah

För den som önskar lägga till en touch av lyx i sitt hem är denna enfärgade sammetsgardin det självklara valet. Tillverkad av polyester, med imponerande 50% återvunnet material, balanserar den skönhet med miljöansvar. Sammetens mjuka känsla kompletteras av en lyster som fångar ögat, särskilt när färgen leker i olika ljusförhållanden.

Tack vare det påsydda multifunktionsbandet har du många upphängningsalternativ. Vare sig du föredrar fingerkrokar, kanal eller dolda hällor, erbjuder gardinen flexibilitet för alla inredningsstilar.

 • Elegant gardin
 • Snygga färger
 • Mjukt material
 • Multifunktionsband

Att tänka på innan man köper hotellgardiner

Att köpa hotellgardiner för sovrummet kan vara ett utmärkt sätt att skapa en lugn och mörk miljö som främjar god sömn. Men innan du investerar, finns det några saker att beakta. Här är några tips på vad du bör tänka på innan du köper hotellgardiner:

 1. Mått: Mät fönstret noggrant för att säkerställa att gardinerna passar. Kom ihåg att mörkläggningsgardiner ofta fungerar bäst när de är lite bredare än fönstret för att säkerställa full täckning.
 2. Material: Hotellgardiner är ofta tjockare för att blockera ljuset effektivt. Kontrollera vilket material de är tillverkade av och om det uppfyller dina förväntningar på kvalitet och funktionalitet.
 3. Färg och stil: Även om funktionen är viktig, vill du också att gardinerna ska matcha din inredningsstil. De finns i en mängd olika färger och mönster, så välj något som kompletterar ditt rum.
 4. Installation: Kontrollera vilken typ av upphängningsmekanism gardinerna har. Krävs det speciella skenor eller ringer? Är det enkelt att installera dem själv, eller bör du överväga att anlita någon?

Hur långa gardiner skall man köpa?

Längden på gardinerna beror på vilken stil och funktion du föredrar samt utformningen av ditt rum. Här är några allmänna riktlinjer för att hjälpa dig välja rätt längd på gardinerna:

 1. Golvkänsla: Gardiner som sträcker sig till golvet ger ett elegant och traditionellt intryck. De bör antingen röra golvet eller sluta cirka 1-3 cm ovanför.
 2. Fönsterbrädekänsla: Gardiner som slutar vid fönsterbrädans kant passar bäst i informella utrymmen eller i rum där längre gardiner kan vara opraktiska, som t.ex. kök. De bör sluta precis ovanför eller precis vid kanten av fönsterbrädan.
 3. Liten överflöd: För ett mer traditionellt och romantiskt utseende kan gardiner vara några centimeter längre än golvhöjden så att de skapar en liten hög av tyg på golvet.
 4. Förhöjda fästen: Om du vill att ditt rum eller fönster ska verka högre, kan du montera gardinstången några centimeter ovanför fönstrets överkant. I så fall måste du justera gardinens längd i enlighet med det.

Olika fästen till gardinerna

När du hänger upp gardiner finns det flera olika fästen och upphängningsmetoder att välja mellan. Vilken typ du ska använda kan bero på gardinens tyngd, stil och den estetik du önskar. Här är några vanliga fästen och upphängningsmetoder:

 1. Gardinstänger: Dessa är traditionella fästen som finns i olika material, färger och stilar. Gardinerna kan hängas på dem med hjälp av ringar, hakar eller genom att träs direkt på stången om gardinen har kanaler.
 2. Skensystem: Detta är en modern metod där gardinerna hängs på en skena, oftast av plast eller metall. Skensystemet tillåter enkel glidning av gardiner och kan vara bra för tunga eller stora gardiner.
 3. Gardinkrokar: Används tillsammans med gardinband som sys fast på gardinens baksida. Gardinbandet har öglor där krokarna kan fästas, vilka i sin tur hängs på en gardinstång eller skensystem.

Similar Posts