/

Bäst i test: Bästa tvättställsblandaren 2023

Bästa tvättställsblandare

Att välja rätt tvättställsblandare är en viktig del av badrumsinredningen och kan göra stor skillnad både estetiskt och funktionellt. År 2023 erbjuder marknaden ett brett utbud av blandare med innovativa lösningar och smart design. I denna artikel går vi igenom några av de främsta alternativen för att hjälpa dig hitta en modell som passar just ditt behov och smak.

Vi har även recenserat badkarsblandare om det kan vara intressant!

De 5 bästa tvättställsblandarna

 1. Gustavsberg Estetic – Testvinnare
 2. Gustavsberg Estetic – Svart och modern
 3. Hansgrohe Logis 70 – Billig men bra
 4. Gustavsberg Estetic – En hög variant
 5. Oras Saga – Med sidodusch

1. Gustavsberg Estetic – Bästa tvättställsblandaren overall

Gustavsberg Estetic

Gustavsberg Estetic är tvättställsblandaren som blev bäst enligt oss. Den keramiska tätningen ger lång livslängd och hindrar dropp. Den är också miljövänlig och säker, med mindre än 0,1% bly och livsmedelsgodkända material. Med Eco-stopp kan du enkelt justera maxflödet av vatten. Montering är smidig tack vare typgodkänd, flexibel vattenanslutning. Notera, denna modell levereras utan bottenventil. En enkel, pålitlig och snygg blandare för ditt badrum!


2. Gustavsberg Estetic – Snygg svart variant

Gustavsberg Estetic Svart

Gustavsberg Estetic i matt svart kombinerar funktionalitet och stil på ett elegant sätt. Den keramiska tätningen minimerar dropp och förlänger livslängden. Dess Eco-stoppfunktion gör att du har kontroll över vattenflödet. Blandaren är skapad med livsmedelsgodkända material och har under 0,1% bly, vilket gör den säker och miljövänlig.

Montering är en barnlek tack vare en typgodkänd flexibel vattenanslutning. Dock, kom ihåg att den inte inkluderar en bottenventil. Ett snyggt och smart val för ditt badrum med fokus på hållbarhet och design!


3. Hansgrohe Logis 70 – Billig men bra

Hansgrohe Logis 70

Denna tvättställsblandare imponerar med sin kompakta och effektiva design. Med ett-grepps funktionalitet är den enkel att använda och erbjuder en strömlinjeformad vattenupplevelse. Flödet är begränsat till max 5 l/min vid 3 bar, vilket ger en stabil och ekonomisk användning.

ComfortZone 70 och ett överhäng på 107 mm garanterar rikligt med utrymme och bekvämlighet under användning. Blandarens normalstråle och keramisk avstängning försäkrar en mjuk, jämn flöde och en droppfri upplevelse. Dessutom kan temperaturen justeras efter behov, vilket ger extra säkerhet och komfort.


4. Gustavsberg Estetic – Hög tvättställsblandare

Gustavsberg Estetic Hög

Gustavsberg Estetic är en stilfull tvättställsblandare med ett elegant kromutförande i en högre modell. Denna blandare skiner inte bara i badrummet, utan passar även utmärkt som en köksblandare eller för användning med tvättskålar monterade ovanpå skivor. Den keramiska tätningen säkerställer en droppfri upplevelse och bidrar till en lång produktlivslängd.

Eco-stopp-funktionen och den justerbara maxtemperaturen ger dig kontroll över både flöde och temperatur, vilket kan hjälpa till att spara vatten och energi. Dessutom är samtliga komponenter tillverkade av livsmedelsgodkända material och innehåller mindre än 0,1% bly, vilket är en klar pluspunkt för miljön och din hälsa. Med en typgodkänd, flexibel vattenanslutning blir monteringen av blandaren en enkel process.


5. Oras Saga – Tvättställsblandaren med sidodusch

Oras Saga

Denna tvättställsblandare kommer med en praktisk Bidetta handdusch som förhöjer användarvänligheten och funktionaliteten i ditt badrum. Den fasta utloppspipen kompletteras med en strålsamlare, vilket bidrar till en jämn och behaglig vattenstråle.

Duschslangen, med en längd på 1 meter, tillhandahåller tillräcklig räckvidd för en mängd olika användningsområden, såsom att skölja av eller rengöra svåråtkomliga områden i och kring tvättstället. Handduschen är särskilt användbar för dem som önskar extra flexibilitet och riktad vattenspridning.


Att tänka på innan man köper en tvättställsblandare

 • Design och Estetik: Välj en tvättställsblandare som kompletterar badrummets övergripande stil och har en finish som är både attraktiv och praktisk med tanke på underhåll.
 • Funktionalitet och Användarvänlighet: Säkerställ att blandaren är lätt att använda för alla åldersgrupper och inkluderar vattensparande teknologier.
 • Installation och Kompatibilitet: Kontrollera att blandaren är lämplig storleksmässigt och kompatibel med befintliga installationer, och bedöm om professionell installation behövs.
 • Kvalitet och Hållbarhet: Välj en blandare av högkvalitativa material och kontrollera att den kommer med en robust garanti samt tillgänglig kundservice.

Hur fungerar en tvättställsblandare?

En tvättställsblandare, även känd som en vattenkran eller kran i badrummet, fungerar genom att styra flödet av kallt och varmt vatten från dina vattenledningar till tvättstället. Här är en grundläggande beskrivning över hur de fungerar:

 1. Vattenanslutning:
  • Blandaren är ansluten till två separata vattenledningar: en för kallt vatten och en för varmt vatten.
 2. Vattenflödeskontroll:
  • När du vrider eller lyfter på blandarens handtag eller spak, öppnas ventiler eller en kartusch inuti blandaren som tillåter vatten att flöda.
  • Genom att justera handtaget eller spaken reglerar du mängden vatten som flödar genom varje ledning (kallt och varmt), vilket påverkar den slutliga temperaturen på vattnet som kommer ut genom munstycket.
 3. Temperaturreglering:
  • När du rör handtaget eller spaken åt olika håll eller till olika positioner, ändras förhållandet mellan det varma och kalla vattnet som tillåts blandas.
  • Detta gör att du kan justera vattentemperaturen efter önskemål.
 4. Utsläpp:
  • Det blandade vattnet flödar sedan genom blandarens munstycke och ut i tvättstället.
  • Vissa tvättställsblandare har även aeratorer som blandar in luft i vattenströmmen för att skapa ett jämnt och mjukt flöde samt för att minska vattenanvändningen.

Kan man installera en blandare själv?

Ja, det är möjligt att installera en tvättställsblandare på egen hand, särskilt om du är någorlunda händig och har grundläggande kunskaper om VVS-arbete. Dock är det viktigt att notera att korrekt installation är avgörande för att förhindra läckage och andra problem i framtiden. Om du är osäker, är det alltid bäst att anlita en professionell rörmokare.

Similar Posts