/ /

Bäst i test: Bästa tången till köket (2023)

Tänger testade

Likt stekspadar så är tänger något man använder (nästan) varje gång man lagar mat i en stekpanna. Man använder de när man skall lyfta maten i stekpannan men även när man serverar framme vid bordet. De gör det enkelt att få tag på maten underifrån.

Men vilken är egentligen den bästa tången? Vi har recenserat 4 tänger med olika egenskaper så att det finns en som passar till varje läsare.

De 4 bästa tängerna

 1. Cuisipro Rostfri Silikonklädd Låsbar Tång – Testvinnare
 2. De Buyer Rostfri Tång – Billig men bra
 3. OXO Serveringstång – För servering
 4. Rösle Magisk tång – Premiumvalet

1. Cuisipro Rostfri Silikonklädd Låsbar Tång – Bästa tången overall

Cuisipro Rostfri Silikonklädd Låsbar Tång - Bästa tången overall
Låsbar och silikonklädd tång

Tången Rostfri Silikonklädd Låsbar Tång från Cuisipro blev helt klart vår testvinnare. Denkan låsas med ett enkelt handgrepp genom att dra i den bakre öglan, vilket gör den mycket användarvänlig och lätt att förvara.

Tången är användbar till mycket i köket, inklusive stekning, grillning och hantering av sallad. Den är tillverkad av robust rostfritt stål och klädd i non-stick-silikon som tål upp till 300 ºC. Denna tång förenar enkel design med funktionalitet och är en ideal tilläggningspunkt för alla som söker pålitliga köksredskap.

Fördelar

 • Erbjuder säker förvaring och användning.
 • Kan användas vid stekning, grillning, och servering av sallad.
 • Non-stick-silikon tål upp till 300 ºC.

Nackdelar

 • Inga

2. De Buyer Rostfri Tång – Billig men bra

De Buyer Rostfri Tång - Billig men bra
En billig men bra tång från De Buyer

För dig som letar efter en något billigare tång jämfört med Rostfri Silikonklädd Låsbar Tång så är detta ett utmärkt val. Denna tång är perfekt att använda vid stekning, i ugnen eller vid grillen, och tillgodosee såväl amatörkockar som professionella med sin robusta och hållbara design.

Med en längd på 24 cm är den praktisk för diverse användningsområden och dess professionella design gör den till en utmärkt följeslagare i köket. Plus, tången är diskmaskinssäker, vilket förenklar rengöringen markant. Detta robusta och mångsidiga verktyg är oundvikligt för dem som strävar efter precision och pålitlighet i köket.

Fördelar

 • Robust material, anpassat för professionella kockar.
 • Kan användas till servering, stekning, i ugnen eller på grillen.
 • Tål maskindisk.

Nackdelar

 • Inga

3. OXO Serveringstång

OXO Serveringstång
Tång som passar bra till servering

Denna tången är en snyggare modell och passar bra till servering där den skall ligga framme. Det är ett praktiskt verktyg, idealiskt för att ta ut nybakade potatisar ur ugnen, vända koteletter i stekpannan eller servera en fräsch sallad.

Tången är utrustad med ett ergonomiskt handtag, vilket säkerställer ett bekvämt och stabilt grepp under användning. Den rostfria stålkonstruktionen garanterar hållbarhet, och möjligheten att rengöra i diskmaskin gör underhåll smidigt och enkelt. Detta gör OXO serveringstång till en pålitlig följeslagare i köket.

Fördelar

 • Ger bekvämt och stabilt grepp.
 • Hållbar och tål maskindisk.
 • Elegant för servering.

Nackdelar

 • Kan vara stor och klumpig

4. Rösle Magisk tång

Rösle Magisk tång
Tång av premiummodell

Magisk tång från Rösle är en premiummodell av tänger och passar för den kräsne. Den har ett patenterat låssystem som möjliggör öppning och stängning med bara en hand, vilket gör den oerhört praktisk.

Den ergonomiska designen säkerställer att tången är bekväm och enkel att hantera. När tången är i stängd position tar den mindre plats, vilket är utmärkt för kök med begränsad lagringsutrymme. Rösle-tången finns tillgänglig i flera längder, vilket låter dig välja den som bäst möter dina behov.

Fördelar

 • Enkelt att öppna och stänga med en hand.
 • Bekväm och lätt att arbeta med.
 • Finns i flera längder beroende på behov.

Nackdelar

 • Något lång

Att tänka på innan man köper en tång

 1. Material och konstruktion: Välj en tång som är tillverkad av högkvalitativa och hållbara material, som rostfritt stål, för att säkerställa lång livslängd och motstånd mot korrosion. Konstruktionen bör vara robust, med väl sammanfogade delar och en stark fjädermekanism, för att hantera olika typer av mat utan att böja sig eller gå sönder.
 2. Ergonomi och handtag: En ergonomisk design och bekväma handtag är viktiga för att minimera trötthet och öka kontrollen när du använder tången. Handtag med non-slip-grepp är att föredra, särskilt när man hanterar oljiga eller våta livsmedel. Vissa tänger har även låsmekanismer för enklare förvaring.
 3. Storlek och form: Tångens storlek och form bör passa dina behov och användningsområden. En längre tång kan vara bra för grillning för att hålla händerna borta från värmen, medan en kortare och mer kompakt tång kan vara lämplig för servering och hantering av mindre föremål.
 4. Rengöring och underhåll: Välj en tång som är enkel att rengöra, helst maskindiskbar, för att underlätta underhållet och säkerställa hygien. Tänger med många små delar eller svåråtkomliga områden kan vara svårare att rengöra ordentligt och kan därför kräva mer tid och ansträngning i underhållet.

Tång med silikon eller inte?

Att välja en tång med eller utan silikon beror på dina personliga preferenser och användningsområden. Här är några överväganden som kan hjälpa dig att bestämma:

Tång med silikon

 • Fördelar:
  1. Skonsamt Grepp: Silikon är skonsamt mot känsliga ytor och kan förhindra repor på non-stick-beläggningar och andra känsliga material.
  2. Värmetålig: Silikon tål höga temperaturer, vilket gör det lämpligt för användning med varm mat och vid grillning.
  3. Non-Slip: Silikon ger ett bra grepp, även på oljiga och glatta föremål.
 • Nackdelar:
  1. Hållbarhet: Även om silikon är värmetåligt, kan det med tiden slitas ut och behöva bytas ut.
  2. Rengöring: Matrester kan ibland fastna i silikon, vilket kan göra rengöringen lite mer krävande.

Tång utan silikon

 • Fördelar:
  1. Hållbarhet: En tång helt i metall, som rostfritt stål, är ofta mer hållbar och långvarig än en med silikon.
  2. Rengöring: Metalltänger är ofta enklare att rengöra och kan vara mer hygieniska.
 • Nackdelar:
  1. Skadar Ytor: Metalltänger kan skada känsliga ytor som non-stick-beläggningar.
  2. Grepp: Metalltänger kan ibland ha sämre grepp på glatta och oljiga föremål jämfört med silikontänger.

Om du ofta använder kärl med non-stick-beläggning eller hanterar glatta och oljiga livsmedel, kan en tång med silikon vara ett bra val. Om du värderar hållbarhet och enkel rengöring högre, och sällan använder non-stick-kärl, kan en tång utan silikon vara mer lämplig.

Vår slutsats

I detta test av tänger för köket så blev Rostfri Silikonklädd Låsbar Tång från Cuisipro vår testvinnare.

Similar Posts