/ /

Bäst i test: Bästa stekspaden 2023

Stekspadar testade

Likt skärbrädor, så är en stekspade något man använder nästan varje gång man lagar mat. Man vill gärna att stekspadar skall hålla länge och vara robusta, men det är tyvärr inte alla som är det. Därför har vi analyserat och recenserat 4 olika stekspadar som håller hög kvalité med olika material så det finns mycket att välja bland.

De 4 bästa stekspadarna

 1. OXO Stekspade – Testvinnare
 2. Eva Solo Nordic kitchen Stekspade – Med trähandtag
 3. Global GS-25 Stekspade – Rostfritt stål
 4. Mathias Dahlgren edition Stekspade – I trä

1. OXO Stekspade – Bästa stekspaden overall

OXO Stekspade - Bästa stekspaden overall
Stekspade i silikon och rostfritt stål

Material: Silikon & Rostfritt stål

Denna stora stekspade i silikon från OXO blev helt klart vår testvinnare. Den flexibla toppen och smidiga kanterna gör användningen enkel och effektiv. Att den kommer åt överallt i grytan gör matlagningen behaglig. Dessutom är den perfekt för de som värdesätter enkel rengöring, eftersom den tål maskindisk.

Med ett handtag som är både ergonomiskt och bekvämt är denna stekspade utmärkt vid längre användning. Den är robust och tål höga temperaturer, vilket gör den till en pålitlig partner i köket. Det är en väsentlig köksartikel för dem som söker praktisk användbarhet och långvarig hållbarhet.

Fördelar

 • Flexibel och Smidig
 • Hög Temperaturtolerans
 • Maskindisksäker

Nackdelar

 • Inga

2. Eva Solo Nordic kitchen Stekspade – Med trähandtag

Eva Solo Nordic kitchen Stekspade - Med trähandtag
Stekspade med trähandtag

Material: Silikon & Trä

Detta är en stekspade i silikon med ett skönt trähandtag från det populära märket Eva Solo. Med dess nordiska design och handtag i ekträ blir matlagningen inte bara smidig, utan även stilfull. Ekträhandtaget ger en solid och robust känsla och sitter bekvämt i handen, vilket gör användningen angenäm.

Spadens del i svart silikon är särskilt lämplig, då råvarorna enkelt glider av och det mjuka materialet är skonsamt mot alla kok- och stekkärl, skyddar mot repor och slitage. Det är optimalt för användning på non-stick-beläggningar och enkel att rengöra efter användning. Denna stekspade är ett måste för de som önskar elegans och praktiskitet i köket.

Fördelar

 • Skonsam
 • Estetisk Design
 • Lätt att Rengöra

Nackdelar

 • Underhåll av Trä

3. Global GS-25 Stekspade – I rostfritt stål

Global GS-25 Stekspade - I rostfritt stål
Stekspade i rostfritt stål

Material: Rostfritt stål

GS-25 Stekspade från Global är en suverän stekspade i rostfritt stål. Den hållbara konstruktionen garanterar lång livslängd och stekspaden är därför en tillförlitlig kompanjon i köket. Den ergonomiska designen säkerställer optimal användarvänlighet och gör den till en fröjd att använda, även under längre matlagningspass.

Denna stekspade har en tidlös och stilren estetik som gör att den smälter väl in i både klassiska och moderna kök. Dess underhållsfrihet och enkelhet i hanteringen gör den till en oumbärlig del i varje kök. För de som söker kvalitet och stil i köket är Global GS-25 stekspaden ett självklart val.

Fördelar

 • Hög Kvalitet
 • Ergonomisk Design
 • Lätt att Underhålla

Nackdelar

 • Inga

4. Mathias Dahlgren edition Stekspade – I trä

Mathias Dahlgren edition Stekspade - I trä
Stekspade helt i trä

Material: Trä

Denna 32 cm stekspade, tillverkad av nordiskt trä och behandlad med naturlig kallpressad linolja, är både praktisk och slitstark. Linoljan tränger in i träets porer och gör stekspaden starkare samt framhäver träets naturliga struktur, vilket adderar en estetisk dimension till köksredskapet. Det är utmärkt lämpad för användning med alla typer av kastruller och stekpannor, inklusive de med ömtåliga material, och erbjuder därmed en skonsam hantering av dina livsmedel.

För optimal hållbarhet bör stekspaden handdiskas och oljas in regelbundet, vilket förlänger dess livslängd och behåller dess kvalitet och utseende över tid. Om du söker ett hållbart och attraktivt alternativ som är skonsamt mot dina köksredskap, är denna stekspade i nordiskt trä ett utmärkt val.

Fördelar

 • Naturligt Behandlad
 • Skonsam
 • Bra Värmeisolering

Nackdelar

 • Handdisk Rekommenderas

Att tänka på innan man köper en stekspade

 1. Material: Materialvalet är viktigt för stekspadens hållbarhet och funktion. Rostfritt stål är ett populärt och hållbart val som tål höga temperaturer, men det kan skrapa känsliga ytor som non-stick-beläggningar. Silikon eller plast är skonsammare mot känsliga ytor men tål inte lika höga temperaturer som metall.
 2. Design och ergonomi: En välformad och ergonomisk design kan göra stekspaden mer bekväm och effektiv att använda. En bra stekspade bör ha en bekväm handtag och vara balanserad och lätt att manövrera. En hängögla kan vara praktisk för förvaring.
 3. Storlek och form: Stekspadens storlek och form bör passa de pannor och kastruller du använder mest. En bred och platt spade är lämplig för att vända pannkakor och steka kött, medan en smalare och mer flexibel spade kan vara bättre för att hantera mindre och mer ömtåliga livsmedel.

Material på stekspadar

Valet av material beror på dina personliga preferenser, din matlagningsstil och de typer av pannor du använder.

Om du ofta använder non-stick-pannor, kan en silikon- eller plastspade vara bäst. Om du värdesätter hållbarhet och inte använder non-stick-pannor, kan en stekspade i rostfritt stål vara ett bra val.

Trä kan vara ett bra alternativ för de som föredrar naturliga material och är villiga att lägga ner lite extra arbete på underhåll.

Fördelar samt nackdelar om de olika materialen

1. Rostfritt Stål:

 • Fördelar: Hållbart, tål höga temperaturer, rostar inte.
 • Nackdelar: Kan skada non-stick-beläggningar och är tyngre än andra material.
 • Bäst för: De som föredrar en robust och hållbar stekspade och inte använder non-stick-pannor.

2. Silikon:

 • Fördelar: Skonsamt mot non-stick-beläggningar, tål måttliga temperaturer, finns i många färger.
 • Nackdelar: Kan inte tåla extremt höga temperaturer och är inte lika robust som metall.
 • Bäst för: De som använder non-stick-pannor och behöver en flexibel och skonsam stekspade.

3. Nylon eller Plast:

 • Fördelar: Lätt, skonsamt mot non-stick-beläggningar, oftast billigare än andra material.
 • Nackdelar: Tål inte mycket höga temperaturer, kan smälta eller deformeras vid överhettning.
 • Bäst för: De som söker en ekonomisk och lätt stekspade för användning med non-stick-pannor.

4. Trä:

 • Fördelar: Naturligt, skonsamt mot alla typer av pannor, har en estetisk appeal.
 • Nackdelar: Tål inte diskmaskin, kan absorbera lukter och färger, kräver regelbundet underhåll.
 • Bäst för: De som föredrar en naturlig och estetiskt tilltalande stekspade och är beredda att underhålla den.

Vår slutsats

I detta test av stekspadar så blev silikonspaden från OXO vår testvinnare. Det är en robust och stabil stekspade. Vi har även recenserat 3 andra stekspadar som helt klart är värda att kika in.

Similar Posts