/ /

Bäst i test: Bästa Kopparkastrullen 2023

Kopparkastrull test hero

En kastrull i koppar är inte bara riktigt snygg utan också utmärkta att laga mat i. Eftersom koppar leder värme väldigt bra så ger det kastrullen en jämn och fin värmespridning. Men då det finns så många olika kastruller och märken kan det vara svårt att välja vilken man skall köpa. Därför har vi recenserat flera olika kopparkastruller i vårat test nedan!

Vi har även recenserat stekpannor i aluminium om det skulle vara intressant att läsa om.

De 6 bästa kopparkastrullerna 2023

1. De Buyer Kopparkastrull Prima Matera – Kopparkastrull bäst i test

Kopparkastrull bäst i test

Kastrullen Prima Matera från De Buyer är kopparkastrullen som blev vår testvinnare. Med en sammansättning av 90% koppar och 10% rostfritt stål, erbjuder dessa kokkärl en unik kombination av estetik och funktionalitet. Den högblanka kopparplåten på utsidan ger en elegant och lyxig känsla. Dessutom är handtaget av gjutet rostfritt stål greppvänligt och håller sig svalt, vilket gör användningen av kokkärlen ännu mer bekväm.

En av de mest framstående egenskaperna hos de Buyer Prima Matera är dess unika värmeledningsförmåga. Tack vare kopparets utmärkta värmeledningsegenskaper, värms kokkärlen upp snabbt och jämnt. Dessutom är kokkärlen utrustade med en magnetisk bottenplatta, vilket gör att de kan användas på alla typer av värmekällor, inklusive induktion.

Fördelar

 • Testvinnare
 • Mycket snygg
 • Skönt handtag

Nackdelar

 • Inga nackdelar

2. Ronneby Bruk Kopparkastrull – Bästa billiga kopparkastrullen

Billig kopparkastrull

Ronneby Bruk Kopparkastrull är den bästa kopparkastrullen till ett bra pris. Den är konstruerad för att användas på alla typer av spisar och hällar, inklusive induktion, vilket gör den till en mångsidig och praktisk tillgång i köket. Handtag och skaft är gjutna i rostfritt stål, vilket ger ett skönt och säkert grepp. Dessutom kommer det ugnssäkra glaslocket med en bred skyddande kant och ventilhål för utsläpp av ånga, vilket gör matlagningen ännu enklare och mer bekväm.

Kastrullen är tillverkad i tre lager – koppar ytterst, därefter aluminium och på insidan rostfritt stål 18/10. Denna konstruktion ger en mycket god värmeledning, vilket gör att maten lagas jämnt och effektivt.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Med glaslock
 • Fungerar på induktionshäll
 • Tre lager

Nackdelar

 • Inga nackdelar

3. Mauviel M’150s – Premiumvarianten

Dyr kastrull i koppar

Mauviels kopparkastrull M’150s är kastrullen för dig som endast nöjer sig med det bästa. Den är tillverkad i Frankrike och håller hög kvalitet, vilket gör att den kan användas till en mängd olika rätter och på olika värmekällor, både på spis och i ugn. Dessutom finns den i flera olika storlekar, vilket gör att du kan välja den som passar bäst för dina matlagningsbehov.

Fördelar

 • Högsta kvalité
 • Flera storlekar
 • Fungerar i ugn

Nackdelar

 • Lite oskönt handtag

4. Mauviel M’6 kastrull

En kastrull i koppar från Mauviel

Ännu en kopparkastrull från Mauviel, denna gång modellen M’6. Med en elegant kopparfinish och en konstruktion i 6 lager av rostfritt stål, aluminium och koppar, är dessa köksredskap inte bara estetiskt tilltalande utan också mycket funktionella. Värmefördelningen är utmärkt, vilket gör att maten tillagas jämnt och effektivt. Dessutom finns det flera olika storlekar att välja mellan, vilket gör det enkelt att hitta en kastrull som passar just dina behov.

En annan fördel med Mauviels M’6s-kollektion är dess mångsidighet. Dessa grytor och pannor kan användas på alla spistyper, inklusive induktion. Dessutom har de en praktisk 360° hällkant, vilket gör det enkelt att hälla ut vätskor utan spill. Tillverkade i Frankrike, dessa köksredskap är ett bevis på högkvalitativ hantverk och design. Sammanfattningsvis är Mauviels M’6s-kollektion en utmärkt investering för alla som värdesätter kvalitet, funktionalitet och design i sitt kök.

Fördelar

 • 6-lager
 • Fungerar på induktion
 • Mycket skinande och snygg

Nackdelar

 • Inga nackdlar

5. Eva Trio Kastrull Koppar

Kopparkastrull från Eva Trio

Eva Solos kopparkastrull är en utmärkt investering för alla som värdesätter kvalitet och effektivitet i köket. Kastrullens unika trelagersprincip, med ett yttre lager av koppar, ett mellanlager av aluminium och ett innerlager av rostfritt stål, ger den en överlägsen värmefördelning. Kopparets förmåga att leda värme gör att temperaturen i kastrullen snabbt anpassar sig till ändringar på spisen, vilket ger en oöverträffad kontroll över matlagningen. Detta är en egenskap som kommer att uppskattas av både professionella kockar och hemmakockar.

Fördelar

 • Bra värmefördelning
 • Fungerar på induktion
 • Leder värme snabbt

Nackdelar

 • Inga nackdelar

6. Hestan CopperBond kastrull

Kopparkastrull hestan

Denna kastrull i koppar från Hestan är tillverkad med en konstruktion i fem lager, inklusive en rostfri stålbas och en kärna av koppar. Denna design gör att värmen fördelas jämnt och effektivt, vilket ger perfekta matlagningsresultat varje gång. Oavsett om du tillagar såser, gröt eller något annat, kommer denna kastrull att göra jobbet på bästa sätt. Dessutom är den lätt att rengöra, vilket gör den ännu mer praktisk att använda.

Kastrullen har också ett ergonomiskt handtag i rostfritt stål som är bekvämt att hålla i, vilket gör matlagningen ännu enklare. Dessutom kan den staplas för enkel förvaring, vilket är en stor fördel för de med begränsat utrymme i köket.

Fördelar

 • Fem lager
 • Lätt att rengöra
 • Skönt handtag

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Flera kopparkastruller som hänger på en vägg

Att tänka på innan man köper en kopparkastrull

 • Värmeledningsförmåga: Kopparkastruller är kända för sin utmärkta värmeledningsförmåga. Se till att välja en kopparkastrull med en tjock botten eller flera lager av koppar för optimal värmespridning. Detta gör att du kan laga mat jämnt och effektivt.
 • Ytbehandling: Kopparkastruller tenderar att reagera med vissa livsmedel, vilket kan påverka smak och färg. För att undvika detta, se efter kastruller med en interiör beläggning av rostfritt stål eller tenn. Dessa beläggningar skyddar maten från koppar och minskar reaktionen.
 • Underhåll och rengöring: Kopparkastruller kräver särskild omsorg för att behålla sin skönhet och prestanda. Innan du köper, överväg om du är beredd att ta hand om kopparkastrullen på rätt sätt. En del personer tycker om den naturliga patinan som utvecklas på koppar med tiden, medan andra vill behålla den högglansiga ytan.
 • Kompatibilitet med spistoppar: Inte alla spistoppar är kompatibla med koppar, på grund av den höga värmeledningsförmågan. Se till att din spistopp är lämplig för kopparkastruller. Induktionshällar kan kräva speciella kopparkastruller med en magnetisk bas.

Fördelar och nackdelar med en kopparkastrull

Fördelar med en kopparkastrull:

 1. Snabb och jämn uppvärmning: Koppar leder värme snabbt och jämnt, vilket gör att kopparkastrullen kan värmas upp snabbt och maten tillagas jämnt utan varma eller kalla fläckar.
 2. Känslig temperaturkontroll: Tack vare dess värmeledningsförmåga kan du enkelt justera värmen i kopparkastrullen, vilket är perfekt för rätter som kräver exakt temperaturstyrning.
 3. Estetisk skönhet: Kopparkastruller har en vacker, glänsande yta som ger en touch av elegans till ditt kök och matlagning.
 4. Mångsidighet: De flesta kopparkastruller är kompatibla med olika spistoppar, inklusive gas och elektriska spisar.

Nackdelar med en kopparkastrull:

 1. Kostnad: Kopparkastruller är ofta dyrare än kastruller tillverkade av andra material, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa.
 2. Reaktion med vissa livsmedel: Koppar kan reagera med sura eller alkaliska livsmedel och påverka smak och färg. Detta kan undvikas genom att välja kopparkastruller med tenn- eller rostfri beläggning.
 3. Underhåll: Kopparkastruller kräver regelbunden polering för att behålla sin glans. Om du föredrar den åldrade patinan behöver du fortfarande se till att de är rena och säkra att använda.

Sammanfattningsvis är kopparkastruller utmärkta val för dem som värdesätter precision i matlagning och estetiskt tilltalande köksredskap. Men det är viktigt att överväga både fördelarna och nackdelarna innan du köper en för att säkerställa att den passar dina behov och preferenser.

Fungerar kopparkastrull på induktion?

Ren koppar är i sig inte magnetiskt, vilket innebär att det inte kan påverkas av ett magnetiskt fält, såsom det som genereras av en induktionsspistopp. Induktionshällar fungerar genom att skapa ett växlande magnetiskt fält som genererar strömmar i botten av magnetiska kastruller eller kokkärl, vilket i sin tur genererar värme.

För att en kopparkastrull ska fungera på en induktionshäll krävs det en metallisk bas som är magnetisk. Detta innebär att traditionella kopparkastruller i ren koppar vanligtvis inte fungerar på en induktionsspis, eftersom de inte har den nödvändiga magnetiska egenskapen.

Det finns dock kopparkastruller som är speciellt konstruerade för att vara kompatibla med induktionsspistoppar. Dessa kastruller har en botten eller inre lager som är konstruerade av magnetiska material, vilket gör det möjligt för dem att generera värme genom induktion. Om du vill använda en kopparkastrull på en induktionsspis, se till att den har den magnetiska basen eller det magnetiska lagret som krävs för att induktionen ska fungera.

Skötselråd

Att ta hand om en kopparkastrull på rätt sätt är viktigt för att bevara dess skönhet och funktion över tiden. Här är några skötselråd för en kopparkastrull:

 1. Rengöring efter användning: Efter varje användning, rengör kopparkastrullen noggrant med mild diskmedel och varmt vatten. Använd en mjuk svamp eller trasa för att undvika repor på ytan. Undvik att använda hårda skrubbmedel eller stålull, eftersom de kan skada kopparns yta.
 2. Undvik sura livsmedel: Undvik att laga mat som innehåller sura ingredienser, som citrusfrukter eller tomater, i en ren kopparpanna. Sura ämnen kan reagera med koppar och påverka matens smak samt kopparns yta.
 3. Undvik höga temperaturer: Överexponering för mycket höga temperaturer kan leda till missfärgning eller skador på kopparns yta. Använd lägre till medelhöga värmeeffekter för att undvika överhettning.
 4. Torka noggrant efter rengöring: Efter rengöring, torka kopparkastrullen ordentligt med en mjuk trasa för att förhindra vattenfläckar och korrosion.
 5. Polering: Om du vill behålla den glänsande ytan på kopparkastrullen, använd en kopparpolish med jämna mellanrum. Följ tillverkarens anvisningar för att polera och ta hand om ytan på rätt sätt.
 6. Hantera med omsorg: Undvik att använda metallredskap i kopparkastrullen, eftersom de kan skrapa ytan. Använd istället trä-, silikon- eller plastredskap.
 7. Förvara på rätt sätt: Om möjligt, förvara kopparkastrullen hängande för att undvika repor och för att luften kan cirkulera runt den och förhindra fuktansamling.

Sammanfattning av testet

Vår testvinnare av alla kopparkastruller blev De Buyer Kopparkastrull Prima Matera, det är en mycket snygg och skinande kastrull med snabb uppvärmningsförmåga. Vi har även listat 5 andra suveräna kastruller i koppar som är värda att kika in.

Similar Posts