/ /

Bäst i test: Bästa grytunderlägget 2023

Bästa grytunderlägget

Letar du efter ett nytt grytunderlägg för dina grytor? Då har du kommit helt rätt! Vi har recenserat de bästa grytunderläggen för 2023. Vi har valt ut olika former, egenskaper och färger på underläggen så det borde finnas ett för varje person.

De 4 bästa grytunderläggen

Alla grytunderlägg i detta testet är magnetiska vilket är skönt när man flyttar runt grytan på bordet.

1. Eva Solo Magnetiskt Grytunderlägg – Bästa grytunderlägget

Bästa grytunderlägget

Magnetiskt Grytunderlägg från Eva Solo är grytunderlägget som blev vår testvinnare. Det är gjort av elegant ekträ och har en stark magnet i mitten. Denna magnet i rostfritt stål håller underlägget på plats under servering. Så du behöver inte oroa dig för skador på bordet!

Serien Nordic Kitchen står ut med sin tidlösa danska design. Underlägget kompletterar vackert andra delar av serien. Det tillför inte bara praktiskt skydd för dina bordsytor, utan också en estetisk touch till dukningen. Det är idealiskt för den som söker en balans mellan stil och funktionalitet i köket.

Fördelar

 • Eleganta och funktionella, tillför stil till köket.
 • Stark magnet förhindrar skador på bordsytan under servering.
 • Tidlös dansk design kompletterar andra köksprodukter väl.

Nackdelar

 • Inga

2. Eva Solo Magnetiskt Grytunderlägg – Kryssformad design

Eva Solo Magnetiskt Grytunderlägg - Kryssformad design

Det magnetiska grytunderlägget i svart från Eva Solo är en praktisk och mångsidig lösning för alla kök. Det består av två delar som kan placeras som ett kryss för mindre kärl eller separeras för större formar. Dess användbarhet är tydlig, då det inte bara anpassar sig efter kärlets storlek, men även håller sig på plats tack vare magneter.

Denna design gör också underlägget mycket lätt att förvara. När det inte används tar det minimalt med plats i lådan. Kombinera detta underlägg med andra moderna och funktionella produkter från Eva Solo för att skapa en enhetlig och praktisk köksmiljö.

Fördelar

 • Mångsidig design anpassar sig efter kärlets storlek.
 • Lätt att förvara, tar minimalt med utrymme.

Nackdelar

 • Inga

3. Scanpan Grytunderlägg

Scanpan Grytunderlägg

Grytunderlägget av ljus bambu är en smart och hållbar lösning för köket. Med en diameter på 18 cm passar det de flesta kökskärl och dess magnetiska botten gör det enkelt att flytta kärl utan att underlägget glider av. Detta gör servering och hantering av varma kärl smidigt och säkert.

Tillverkad av ljus bambu, underlägget inte bara är hållbart, men också estetiskt tilltalande, och tillför en naturlig känsla till köket. Den är behandlad med mineralolja, vilket förhöjer dess hållbarhet och skyddar materialet. Denna kombination av funktionalitet, hållbarhet och design gör det till en oumbärlig del i varje kök.

Fördelar

 • Hållbart och estetiskt tilltalande material.
 • Magnetisk botten förbättrar serveringsstabilitet.
 • Behandlad med mineralolja för ökad hållbarhet.

Nackdelar

 • Kan vara känsligt för fukt och värme över tid.

4. Aida RAW magnetiskt

Aida RAW magnetiskt

Aidas eleganta grytunderlägg i teak är en del av serien RAW, som framhäver skönheten i funktionell design. Denna serie syftar till att föra in en harmoni av estetik och praktik i det nordiska hemmet. Underlägget, med sina kompakta mått på 17,5 x 15 x 1 cm, är ett stilrent tillskott till köksmiljön.

Teakträet tillför en varm och naturlig känsla, medan den inbyggda magneten ger extra stabilitet till dina grytor, förenklar serveringen och minskar risken för olyckor. Detta underlägg representerar en perfekt symbios av traditionell skandinavisk design och modern funktionalitet, och är en praktisk samt dekorativ detalj i varje kök.

Fördelar

 • Stilren skandinavisk design ger en estetisk känsla.
 • Teakträ är hållbart och vackert.
 • Inbyggd magnet ger extra stabilitet under användning.

Nackdelar

 • Mindre storlek kanske inte passar större kökskärl.

Att tänka på innan man köper ett grytunderlägg

 • Material och värmetålighet: Välj ett grytunderlägg som är tillverkat av värmetåligt material som kan tåla höga temperaturer utan att smälta eller förändras. Material som kork, trä, silikon eller tjock textil är lämpliga val. Materialets kvalitet är viktig för underläggets hållbarhet och förmåga att skydda ytor mot värme.
 • Storlek och form: Se till att underlägget är tillräckligt stort och formad på ett sätt som passar de kokkärl du använder oftast. Ett för litet underlägg kan vara otillräckligt för att skydda ytan under, medan ett för stort kan vara opraktiskt och ta onödig plats.
 • Design och estetik: Även om funktionen är primär, kan design och utseende också vara viktigt, särskilt om underlägget ska ligga framme på bordet. Välj ett underlägg som kompletterar din inredning och reflekterar din personliga stil.

Grytunderlägg med magnet eller inte?

Att välja ett grytunderlägg med eller utan magnet kan bero på personliga preferenser och specifika användningsområden. Här är några överväganden som kan hjälpa dig att bestämma:

Med magnet

 1. Praktisk förvaring: Ett magnetiskt grytunderlägg kan fästa på metalliska ytor som kylskåpsdörrar eller ugnsluckor, vilket kan vara praktiskt för förvaring och snabb åtkomst.
 2. Stabilitet: Om du placerar det på en metallisk yta (t.ex. en ugnslucka), kan magneten bidra till extra stabilitet och hindra underlägget från att glida.

Utan magnet

 1. Flexibilitet: Ett grytunderlägg utan magnet kan användas på alla ytor, vilket kan vara mer flexibelt, särskilt om du inte har många metalliska ytor i ditt kök.
 2. Materialval: Grytunderlägg utan magnet är ofta tillverkade av olika material som kork, silikon, eller tyg, vilket kan ge dig fler alternativ att välja mellan baserat på estetik och preferenser.

Similar Posts