/

Bäst i test: Bästa Tempur Madrassen 2023

Tempurmadrass bäst i test hero

Man vill självklart alltid sova så bekvämt som möjligt. En god natts sömn kommer man långt på nästa dag. Men det är inte alltid man kan det på grund av madrassen man använder. En Tempur madrass är en mjuk och skön madrass som formar sig exakt efter din kropp. Men vilken är den bästa Tempur madrassen? Vi har analyserat och recenserat 4 av de bästa Tempur madrasserna för olika scenarion. Fortsätt läsa för att ta del av testet.

Se även vårat test av de bästa bäddmadrasserna om du letar efter en sån.

Tempur Pro Luxe SmartCool

(bäst i test)

Tempur Pro Plus

(billig)

Tempur Pro Plus CoolQuilt

(premiumvalet)

Tempur Pro Plus SmartCool

(för ryggen)

De 4 bästa Tempur madrasserna 2023

1. Tempur Pro Luxe SmartCool – Tempur madrass bäst i test

Tempur madrass bäst i test

Höjd: 10cm

Tempur Pro Luxe SmartCool 10cm Bäddmadrass framstår som den oomtvistade vinnaren i vårt test med dess överlägsna teknologi, avancerade design och kompromisslösa komfort. Denna bäddmadrass tar sömn till en helt ny nivå och är oöverträffad i sin förmåga att erbjuda en skön och avkopplande vila.

SmartCool-teknologin är ett banbrytande inslag som gör att du kan sova lugnt och svalt även under varma sommarnätter. Denna teknologi, tillsammans med 10 cm Tempurmaterial, skapar en unik sömnupplevelse som anpassar sig efter din kroppsvikt, form och värme. Dessutom är bäddmadrasskyddet avtagbart och tvättbart i 40°C vilket underlättar underhåll och förlänger madrassens livslängd.

Jämfört med konkurrenter som Jensen Starrose Bäddmadrass, Tempur Pro Plus 8cm Bäddmadrass och Ekens Softex Trens Bäddmadrass så utmärker sig Tempur Pro Luxe SmartCool 10cm Bäddmadrass med sina högteknologiska egenskaper och oöverträffad komfort.

Fördelar

 • SmartCool-teknologi
 • 10cm tempurmaterial
 • Mycket bekväm

Nackdelar

 • Inga nackdelar

2. Tempur Pro Plus – Bästa billiga tempur madrassen

Bästa billiga tempur madrassen

Höjd: 8cm

Tempur Pro Plus är en bäddmadrass som kombinerar komfort och ekonomisk tillgänglighet i ett slående paket. Det är den billigaste Tempur madrassen på marknaden, men låt inte det lura dig. Denna madrass är 8 cm tjock och utformad med Tempurs mest anpassningsbara tryckavlastande teknologi vilket ger ultimat komfort och stöd​.

Tempur Pro Plus har miljarder ultrakänsliga celler som anpassar sig efter din vikt, form och värme. Detta innebär att madrassen anpassar sig för att ge dig en personlig och följsam sömnupplevelse. Dessutom, om du redan äger en Tempur-säng så kan Pro Plus bäddmadrassen hjälpa till att justera sängens känsla av fasthet​.

Något vi gillar med Tempur Pro Plus är att det är ett smart val för dem som vill maximera livslängden på deras befintliga madrass eller säng. Genom att regelbundet byta ut din bäddmadrass kan du öka livslängden på din befintliga madrass eller säng vilket innebär att du får mer för dina pengar på lång sikt​.

Fördelar

 • Budgetvänlig
 • Mycket bekväm
 • Tjock

Nackdelar

 • Kan vara för fast för vissa

3. Tempur Pro Plus CoolQuilt – Premiumvalet

Tempur madrass premium

Höjd: 25cm

Det är ingen överdrift att kalla Tempur Pro Plus CoolQuilt 25cm Madrass för premiumvalet bland justerbara madrasser. Denna madrass, som presenteras som Tempurs toppmodell, erbjuder verkligen den ultimata komforten och stödet som man kan förvänta sig av ett märke av denna kaliber​.

När du först kommer i kontakt med Tempur Pro Plus, kommer du omedelbart att märka dess lyxiga känsla. Madrassens överdrag har invävt 2 cm Tempur-material vilket ger madrassen en extra mjuk och fluffig känsla. Men det är inte allt; överdraget har också SmartCool-teknologi vilket gör sängen extra lyxig och ger en svalare komfort. Den här detaljen kan vara en spelväxlare för de som tenderar att bli för varma när de sover​.

Men vad gör denna madrass verkligen unik är dess avancerade och formbara konstruktion. Tempur Pro Plus är utrustad med det helt nya TEMPUR® Advanced Material som avlastar 20% mer tryck än tidigare Tempur original-material. Dessutom absorberar det mer rörelse och anpassar sig bättre än någonsin vilket gör att du kan röra dig i sömnen utan att störa din partner. Detta kombinerat med det lyxiga quiltade överdraget med dämpande TEMPUR®-material och innovativ SmartCool-teknologi ger ännu lyxigare, mjukare och svalare komfort​.

Alla dessa egenskaper och funktioner gör denna Tempur madrass till en premiumvariant. Perfekt för dig som söker det där extra.

Fördelar

 • Premiumvarian
 • SmartCool-teknologi
 • Mycket skön

Nackdelar

 • Priset

4. Tempur Pro Plus SmartCool – Bästa Tempur madrassen för ryggen

Tempurmadrass för ryggen

Höjd: 8cm

Tempur Pro Plus SmartCool 8cm Bäddmadrass tar din sömn till nästa nivå genom att ge den ultimata komforten och stödet. Denna 8 cm tjocka bäddmadrass är tillverkad av Tempurs avancerade material som är kända för sin tryckavlastning. För dem som har problem med ryggen så är denna madrass ett fantastiskt val eftersom miljarder av ultrakänsliga celler anpassar sig efter din kropp.

En av de främsta fördelarna med denna bäddmadrass är SmartCool-teknologin som ger en omedelbar sval komfort genom hela natten. Det betyder att du kan sova svalt och bekvämt även under de varmaste sommarnätterna​.

Även om du har en befintlig säng som är i gott skick så kan du lägga till denna bäddmadrass kan ge en helt ny nivå av komfort och stöd. Dessutom, genom att regelbundet byta ut din bäddmadrass kan du öka livslängden på din befintliga madrass eller säng vilket gör detta till en smart investering på lång sikt​.

Fördelar

 • Hög komfort
 • Bra för ryggen
 • SmartCool-teknologi

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Materialet i en tempurmadrass i närbild

Att tänka på innan man köper en tempurmadrass

 • Kroppsavtryck och tryckavlastning: En av de främsta egenskaperna hos Tempur-material är dess förmåga att forma sig efter kroppens konturer och ge tryckavlastning. Tänk på hur du sover och vilka områden på din kropp som behöver extra avlastning, till exempel axlar, höfter eller rygg. Välj en Tempur-madrass som kan ge optimal tryckavlastning och ge dig en bekväm sovupplevelse.
 • Värme och ventilation: Tempur-material har egenskapen att de kan hålla på värme vilket kan vara en fördel för vissa människor men kan vara en nackdel för andra som tenderar att bli varma när de sover. Se till att överväga dina personliga preferenser när det gäller temperaturreglering och välj en Tempur-madrass som passar dina behov. Vissa Tempur-modeller har funktioner för ventilation och temperaturreglering som kan bidra till en svalare sovupplevelse.
 • Budget och garantier: Tempur-madrasser är generellt sett premiumprodukter och kan vara dyrare än andra madrassalternativ. Sätt en budget och se till att du får bästa möjliga värde för pengarna. Kolla också upp garantivillkoren för att säkerställa att du är skyddad om det skulle uppstå några problem med madrassen.
 • Rörelseisolering: Tempur-madrasser har vanligtvis god rörelseisolering vilket innebär att rörelser på ena sidan av madrassen inte överförs till den andra sidan. Detta kan vara en fördel om du delar säng med en partner som rör sig mycket under natten eftersom det minskar störningar och gör att ni båda kan sova ostört.

Vad är en Tempur madrass?

En Tempur-madrass är en typ av madrass som använder en speciell typ av viskoelastiskt skum, som kallas Tempur-material. Tempur-materialet utvecklades ursprungligen av NASA för att ge avlastning och stöd åt astronauter under rymdfärder. Detta material är utformat för att anpassa sig efter kroppens form och temperatur, vilket ger en individanpassad och tryckavlastande sovyta.

Tempur-madrasserna är kända för att erbjuda en bekväm och stödjande sömnupplevelse. När du lägger dig på en Tempur-madrass formar den sig efter din kropp genom att reagera på kroppens värme och tryck. Detta gör att madrassen kan fördela vikten jämnt över hela ytan och avlasta tryckpunkter vilket kan minska obehag och främja bättre blodcirkulation.

Vad innehåller en Tempur madrass?


En Tempur-madrass innehåller flera lager av speciellt utvecklat skummaterial som kallas Tempur. Tempur är tillverkat av viskoelastiskt skum och har egenskaper som gör det anpassningsbart och tryckavlastande. Här är en översikt över de vanliga skikten som återfinns i en Tempur-madrass:

 • Komfortskikt: Det översta lagret är komfortskiktet, som består av Tempur-materialet i olika tjocklekar beroende på modellen av madrassen. Detta skikt är utformat för att reagera på kroppens värme och tryck, vilket gör att det anpassar sig efter kroppens konturer och ger en behaglig känsla.
 • Stödskikt: Under komfortskiktet finns ett stödskikt som ger grundläggande stabilitet och stöd åt madrassen. Detta skikt är vanligtvis tillverkat av ett fastare skummaterial för att bidra till att bibehålla rätt kroppsposition och ryggradsutjämning.
 • Bas- eller bottenlagret: Det nedersta lagret av madrassen är bas- eller bottenlagret. Detta skikt ger övergripande strukturell stabilitet åt madrassen och kan vara tillverkat av olika material, såsom stödjande polyuretanskum eller andra skumkompositioner.

Hur man rengör en Tempur madrass

För att rengöra en Tempur-madrass rekommenderas följande steg:

 1. Ta bort sängkläder och eventuella skyddande madrassöverdrag som kan vara på madrassen.
 2. Städa av madrassen genom att använda en dammsugare med en mjuk borste eller ett förlängningsmunstycke. Använd försiktiga, cirkulära rörelser för att avlägsna eventuell lös smuts, damm eller hår.
 3. För att ta bort fläckar eller spill på madrassen kan du försiktigt torka av det drabbade området med en fuktig trasa eller svamp. Använd inte för mycket vatten eller starka rengöringsmedel, eftersom det kan skada madrassen. Använd en mild tvållösning om det behövs. Torka sedan av med en ren, fuktig trasa för att avlägsna eventuellt tvålrester.
 4. För att avlägsna oönskad lukt kan du strö lite bikarbonat över madrassen och låta det sitta i 15-20 minuter för att absorbera lukten. Sedan kan du dammsuga av bikarbonatet noggrant.
 5. Se till att madrassen är helt torr innan du lägger på sängkläder eller madrasskydd igen. Låt madrassen lufttorka naturligt i ett välventilerat utrymme.

Det är viktigt att följa tillverkarens anvisningar för rengöring och underhåll av din specifika Tempur-madrass eftersom rekommendationer kan variera något beroende på modell och material. Lycka till!

Fördelar och nackdelar

Det finns många fördelar med en Tempur madrass men även några få nackdelar. Här är både fördelarna och nackdelarna med att äga en Tempur madrass:

Fördelar:

 1. Tryckavlastning: Tempur-madrasser erbjuder en utmärkt tryckavlastning genom att anpassa sig efter kroppens konturer. Detta kan minska obehag och främja bättre blodcirkulation.
 2. Anpassningsbarhet: Tempur-madrasser reagerar på kroppens värme och tryck, vilket ger en individanpassad sovyta. Madrassen formar sig efter kroppen och kan bidra till att bibehålla rätt kroppsposition.
 3. Minskad rörelseöverföring: Tempur-madrasser har minimal rörelseöverföring, vilket innebär att om din partner rör sig under natten kommer du att uppleva mindre störningar. Detta kan vara fördelaktigt för par som delar säng.

Nackdelar:

 1. Högre pris: Tempur-madrasser kan vara dyrare än vissa andra madrassmärken och alternativ på marknaden. Det kan vara en betydande investering och kanske inte passar alla budgetar.
 2. Värmebehållning: Tempur-madrasser har ibland rykte om sig att behålla kroppsvärmen, vilket kan vara obekvämt för personer som tenderar att bli varma under natten.
 3. Första anpassningsperiod: Några personer kan behöva tid att vänja sig vid Tempur-madrassen eftersom den har en unik känsla och anpassningsbarhet. Det kan ta några veckor att hitta optimal komfortnivå.

Vanliga frågor

Finns det olika fasthetsgrader för Tempur-madrasser?

Ja, Tempur erbjuder olika fasthetsgrader för sina madrasser för att passa olika preferenser och sovstilar. Det finns madrasser som är mjuka, medelhårda och fasta.

Vilka storlekar finns det för Tempur-madrasser?

Tempur-madrasser finns i olika standardstorlekar, såsom enkel, dubbel, queen och king size. Det är vanligt att de erbjuder olika storlekar för att passa olika behov och sängramar.

Hur lång är garantin för en Tempur-madrass?

Tempur erbjuder vanligtvis en garantiperiod på sina madrasser. Garantin kan variera beroende på modell och region, men det är vanligt att de erbjuder en garantiperiod på flera år.

Similar Posts