/

Bäst i test: Bästa kroppskudden 2023

Kroppskudde hero

Att bädda ner sig i sängen och ha en lång kroppskudde att omfamna är en underbar känsla. Man kan använda den om man saknar sin partner eller helt enkelt bara vill ligga mer bekvämt i sängen. Men vilken är då den skönaste och bästa kroppskudden? Vi har analyserat och recenserat de 5 bästa kroppskuddarna för olika scenarion. Fortsätt läsa för att ta del av vårat test.

Läs även om våran recension av duntäcken som kan passa bra till denna kroppskudde!

Kramkudde Standard

(bäst i test)

Mille Notti Varese

(billigt val)

Tempur Kramkudde Long

(tempur)

bbhugme Gravid- och Amningskudde

(för gravida)

Petite Chérie Large

(extra lång)

De 5 bästa kroppskuddarna

1. Kramkudde Standard – Kroppskudde bäst i test

Kroppskudde bäst i test

Låt oss dyka rakt in i denna gosiga värld av komfort med Kramkudden, en premium kroppskudde av högsta kvalitet. Kramkudden sträcker sig över en generös längd på 185 cm vilket gör den till en älskling för alla, stora som små.

Denna kroppskudde är lika gosig som den låter, ger ett oöverträffat stöd och avlastning, precis där du behöver det mest. Den kan formar sig efter ditt behov, vilket möjliggör obegränsade positioner för optimal komfort. Med Kramkudden kan du nu säga adjö till sömnlösa nätter och obekväma vridningar.

Fyllningen i Kramkudden består av 100% bollfiber, ett material känd för sin mjukhet och flexibilitet. Bollfiber är lätt att underhålla, torkar snabbt efter tvätt, och är allergivänligt, vilket gör det till ett utmärkt val för alla, särskilt för de med känslig hud eller allergier. Den stora bonusen? Du kan själv plocka fyllning ur kudden för att anpassa densitet efter eget önskemål. Detta är verkligen toppen av personlig komfort!

Kramkuddens yttertyg är tillverkat av 100% bomull, vilket ger en skön och sval känsla mot huden. Den är maskintvättbar vid 60°C, vilket gör rengöring till en bris. Med sin genomsnittliga höjd och fyllningsvikt på 1700, är Kramkudden en kudde som inte kompromissar på vare sig komfort eller kvalitet.

Fördelar

 • Bra pris
 • Lång och mjuk
 • Bomull som yttertyg

Nackdelar

 • Inga nackdelar

2. Mille Notti Varese – Bästa billiga kroppskudden

Bästa billiga kroppskudden

Låt oss ta en närmare titt på Varese Fiberkudde, ett överkomligt val för alla som söker en kvalitetskudde från det välrenommerade märket Mille Notti. Denna kudde har en otrolig dunliknande känsla som snabbt kommer att bli en favorit vid sänggåendet.

Med sina generösa mått på 50×160 cm, tar denna extra långa kudde ditt sovrum till en ny nivå. Den är perfekt för de som föredrar en bäddning som påminner om hotellens lyx, eller som behöver en avlastningskudde för olika sovställningar.

Varese Fiberkuddes tyg är tillverkat av bomullscambric, vilket ger en mjuk och sval beröring mot huden. Fyllningen består av 70% Fossflakes och 30% polyester bollfiber, vilket gör kudden otroligt mjuk och samtidigt stödjande.

Fördelar

 • ÖKO-TEX-certifierad
 • Stödjande fyllning
 • Billig

Nackdelar

 • Örngott säljs separat

3. Tempur Kramkudde Long – Bästa kroppskudde tempur

Kroppskudde tempur

Den välkända sömn- och komfortvarumärket Tempur har återigen överträffat våra förväntningar med sin fantastiska Long Hug kroppskudde. Den är inte bara en kudde, utan en anpassningsbar följeslagare som förbättrar din sömn och komfort.

Kudde är det rätta ordet att beskriva den, men det är verkligen en förenklad beskrivning för denna mångsidiga produkt. Tempurs Long Hug-kudde kan vara din kroppskudde, stödkudde eller till och med en mysig kramkudde. När du omfamnar kudden ger den ett skönt stöd och avlastning. Det är som att kudden förstår exakt var du behöver stöd och anpassar sig därefter.

En av de största fördelarna med Tempurs Long Hug-kudde är dess längd. Behöver du inte två kuddar på din dubbelsäng längre. Kuddens längd och den unika Tempur-skummets stabiliserande förmåga gör att du och din partner kan använda den tillsammans, utan att störa varandra om någon rör sig.

Denna kramkudde gör även ett utmärkt jobb som stödkudde när du njuter av dina favoritböcker eller serier i sängen eller på soffan. Du får ett stabilt stöd och en skön avlastning för kroppen. Dessutom är Tempurs Long Hug-kudde mycket uppskattad som gravidkudde, eftersom den kan ge det extra stöd som bäckenet kan behöva.

Fördelar

 • Tempur-skum
 • Bekväm sovställning
 • Idealisk gravidkudde

Nackdelar

 • Pris högre än genomsnittet

4. bbhugme Gravid- och Amningskudde – Bästa kroppskudde för gravida

Kroppskudde för gravida

Att vara gravid eller nybliven förälder kan vara en utmaning, både fysiskt och känslomässigt. Här kommer bbhugme gravid- och amningskudde in i bilden, utformad av tre norska, kvinnliga kiropraktiker och entreprenörer, specialiserade inom muskel- och skelettbesvär hos barn och gravida. Denna kudde är mer än bara ett stöd – den är din partner på vägen mot moderskapet.

Under graviditeten är bbhugme en bekväm och mjuk kroppskudde, designad för att lindra belastningen på kritiska områden som mage, bäcken, korsrygg, knän och vrister. Kudden är otroligt skön att använda i sängen, i soffan eller när du sitter vid till exempel skrivbordet. Dess snygga och stilrena design passar i varje hem, oavsett inredningsstil.

När du börjar amma ger bbhugme stöd och komfort till både dig och din bebis. Kudden är formbar och stöttar rygg och skuldror samtidigt som den ger din bebis en mjuk och bekväm plats att ligga på. Kuddens naturliga, mjuka och miljövänliga material hjälper dig att slappna av i nacke och axlar, medan din bebis ligger tryggt och skönt under amningstiden.

bbhugme kan enkelt och säkert knytas runt kroppen för att skydda barnet från att glida och orsaka spänningar i nacke och axlar. Kudden är ergonomiskt anpassad för att passa praktiskt taget alla olika kroppstyper och det finns plats för två barn på kudden, vilket gör den idealisk för föräldrar till tvillingar.

Fördelar

 • Anpassningsbar och stödjande
 • Passar till gravida
 • Passar alla kroppstyper

Nackdelar

 • Inga nackdelar

5. Petite Chérie Large – Bästa långa kroppskudden för gravida

Lång kroppskudde

Graviditet är en spännande tid, men den medför också obehag och sömnlösa nätter. Petite Chérie, känd för sina högkvalitativa produkter, kommer till undsättning med sin ergonomiskt formade gravidkudde. Med en snygg design och avancerade funktioner, tar den här kudden din sovkomfort till en ny nivå.

Denna ergonomiska gravidkudde stödjer skonsamt mage, rygg och höfter när du sover på sidan. Den unika formen hjälper till att fördela kroppens vikt jämnt, vilket minimerar trycket på kritiska punkter och förbättrar blodcirkulationen. Den här kudden är en riktig hjälte för alla blivande mammor!

Dessutom kommer Petite Chérie gravidkudde med en avtagbar klädsel, tillverkad av 95% bomull och 5% elastan. Denna mjuka och elastiska klädsel ger inte bara ytterligare komfort, utan kan också tvättas i maskin, vilket gör rengöring till en bris. Fyllningen består av 100% polystyren, vilket bidrar till kuddens formstabilitet och långvariga användning.

Fördelar

 • Lång
 • Ergonomisk design
 • Mycket skön

Nackdelar

 • Polystyrenfyllningen kan knastra

Att tänka på innan man köper en kroppskudde

Kroppskuddar kan förbättra kvaliteten på din sömn, bidra till att lindra kroppssmärta och öka komforten generellt, men det är viktigt att du överväger några saker innan du bestämmer dig för att köpa en. Här är några punkter att tänka på:

 1. Dina Sömnvanor: Hur du sover påverkar vilken typ av kroppskudde som passar dig bäst. Sover du mest på sidan, ryggen, eller magen? Olika kuddar är designade för att passa olika sömnpositioner.
 2. Material: Vilket material kudden är gjord av kan påverka hur den känns. Minnesskum formar sig efter din kropp för stöd, medan mikrofiber fyllning är mer mjuk och plysch. Även överdragets material kan påverka känslan, bomull är vanligt och andas bra, medan sammet kan kännas lyxigare.
 3. Storlek: Kroppskuddar kommer i olika storlekar. Några är långa nog att sträcka sig hela vägen ner längs kroppen, medan andra kanske bara täcker överkroppen. Välj en storlek som passar din kropp och dina behov.
 4. Form: Det finns olika former på kroppskuddar, från enkel rektangulär till C- eller U-formade kuddar. Formen du väljer kan påverka hur mycket stöd kudden ger till olika delar av kroppen.

Vad är en kroppskudde?

En kroppskudde är en lång, ofta cylindrisk kudde, avsedd att stödja hela kroppen under sömnen. De är särskilt populära hos personer som sover på sidan, men kan också användas av personer som sover på rygg eller mage för extra stöd och komfort.

Former

Dessa kuddar finns i en rad olika former och storlekar, men de är vanligtvis längre än en standardkudde. Vissa kroppskuddar är raka, medan andra kan vara C-formade eller U-formade för att ge stöd åt flera delar av kroppen samtidigt.

Bra för

Kroppskuddar används för att lindra olika typer av smärta och obehag, som ryggsmärta, nacksmärta, eller smärta i höfterna. De är också mycket populära bland gravida kvinnor, som ofta behöver extra stöd för mage och rygg när de sover. Utöver det, så kan kroppskuddar också bidra till att förbättra sömnkvaliteten genom att bidra till att hålla ryggraden i linje, och minska chansen att man snurrar runt mycket i sömnen.

Hur man använder en kroppskudde

Hur du använder en kroppskudde beror på vilken typ av kudde du har och vilket stöd du behöver. Men här är några allmänna tips om hur du kan använda din kroppskudde för att förbättra din sömnkvalitet och komfort:

 1. Som en Sömnstöd: Om du gillar att sova på sidan kan du lägga en kroppskudde mellan dina knän för att förhindra att ditt övre ben faller framåt och vrider din ryggrad ur linje. Du kan också krama kudden för att ge extra stöd åt din överkropp.
 2. För Ryggstöd: Om du gillar att sova på rygg kan du placera kroppskudden under knäna för att lindra trycket på din nedre rygg. Om du vill, kan du också använda kroppskudden för att ge sidostöd och förhindra dig från att rulla över på sidan under sömnen.
 3. För Stöd vid Graviditet: Gravida kvinnor kan använda en kroppskudde för att stödja magen när de sover på sidan. Kudden kan också placeras mellan benen för att lindra trycket på höfterna och ryggen.
 4. Som en Stödkudde när du läser eller tittar på TV: Du kan använda kroppskudden som ett ryggstöd när du sitter upp i sängen för att läsa eller titta på TV.

Är en kroppskudde bra för gravida?

Ja, en kroppskudde kan vara mycket bra för gravida kvinnor. Under graviditeten kan det bli svårt att hitta en bekväm sovposition, särskilt när magen växer. En kroppskudde kan ge det extra stödet som behövs för att göra det mer bekvämt.

Här är några sätt som en kroppskudde kan hjälpa gravida kvinnor:

 1. Stöd för magen: En kroppskudde kan ge stöd åt den växande magen, vilket kan hjälpa till att lindra trycket på ryggen.
 2. Bäckenstöd: För vissa gravida kvinnor kan en kroppskudde placeras mellan knäna för att hjälpa till att hålla bäckenet i linje och minska trycket.
 3. Komfort vid sömn: Att sova på sidan rekommenderas ofta för gravida kvinnor, särskilt under senare delen av graviditeten. En kroppskudde kan hjälpa till att göra det bekvämare att sova på sidan genom att ge stöd åt magen och ryggen.
 4. Minskad hals- och ryggsmärta: Genom att erbjuda stöd på rätt platser kan en kroppskudde hjälpa till att lindra hals- och ryggsmärta som ofta upplevs under graviditeten.
 5. Förbättrad cirkulation: Att sova på vänster sida anses förbättra blodcirkulationen till hjärtat, vilket är bra både för mamman och barnet. En kroppskudde kan göra det mer bekvämt att sova i den här positionen.

Så, om du är gravid och letar efter sätt att förbättra din sömn och lindra obehag, kan en kroppskudde vara ett utmärkt val.

Vanliga frågor om kroppskuddar

Vad är kroppskuddar fyllda med?

Kroppskuddar kan fyllas med en mängd olika material, inklusive minnesskum, dun, fjädrar, polyesterfiber och mikropärlor.

Kan jag tvätta min kroppskudde?

Många kroppskuddar kommer med avtagbara och tvättbara överdrag, vilket gör dem lätta att hålla rena. Kontrollera dock tillverkarens anvisningar för att säkerställa att kudden kan tvättas och hur den ska tvättas på bästa sätt.

Är kroppskuddar bra för ryggsmärta?

Ja, kroppskuddar kan bidra till att lindra ryggsmärta genom att ge stöd och hjälpa till att hålla ryggraden i en neutral position under sömnen. De kan särskilt vara hjälpsamma för sidsovare, genom att placera kudden mellan knäna för att förhindra vridning och ojämnt tryck på ryggraden.

Similar Posts