/

Bäst i test: Bästa Kontinentalsängen 2023

Bästa kontinentalsängen hero

Att investera i en kontinentalsäng utan att ha fått testa den kan vara en svår uppgift. Det är många parametrar som skall stämma in. Man vill exempelvis veta sängens bekvämlighet, utseende och sömnkomfort. Därför har vi gjort ett stort test och recenserat de 5 bästa kontinentalsängarna just nu. Fortsätt läsa för att ta del av testet.

Letar ni efter en säng man kan justera? Då har vi recenserat flera ställbara sängar åt er.

Tempur Relieve

(bäst i test)

24SJU Åhu

(billig)

24SJU Viken

(för ryggen)

Viking Ekerö

(180x200)

Tempur Promise Plus SmartCool

(90x200)

De 5 bästa kontinentalsängarna

1. Tempur Relieve Kontinentalsäng – Kontinentalsäng bäst i test

Kontinentalsäng bäst i test

Storlek: 180x200cm
Fasthet: Medium

Tempur Relieve Kontinentalsäng är ett lyxigt och bekvämt val för dem som söker en god natts sömn. Den här sängen, med sin nordiska design och sofistikerade grå färg, kommer definitivt att förhöja estetiken i ditt sovrum. En av de mest framstående egenskaperna hos Tempur Relieve Kontinentalsäng är dess förmåga att ge enastående tryckavlastning. Sängen är designad för att erbjuda optimal komfort, med sin solida lamellbotten, en högelastisk madrass och en bäddmadrass gjord av Tempur-material. Alla dessa egenskaper samverkar för att skapa en säng som känns fantastisk att ligga i. Dessutom anpassar Tempur-materialet sig efter din kroppsform och vikt vilket fördelar trycket jämnt över hela kroppen. Detta innebär att du kan vila bekvämt i din naturliga position genom hela natten.

Baserat på dess höga prestanda och överlägsna kvalitet, kommer det inte som en överraskning att den har blivit utnämnd till “bäst i test”. Denna säng är definitivt värd att överväga för ditt nästa köp.

Fördelar

 • Hög tryckavlastning
 • Bekväm
 • Slitstark och smutsavvisande
 • Tempur-material som formar sig efter kropp

Nackdelar

 • Endast tillgänglig i en ljusgrå färg.
 • Endast tillgänglig i medium fasthet.

2. 24SJU Åhus – Bästa billiga kontinentalsängen

Bästa billiga kontinentalsängen

Storlek: 3 olika
Fasthet: 3 olika

24SJU Åhus Kontinentalsäng är oslagbar när det gäller att kombinera prisvärdhet och kvalitet, vilket gör den till den bästa billiga kontinentalsängen på marknaden. Denna säng, som är tillverkad i Sverige, bjuder på en rad imponerande funktioner och egenskaper.

Denna säng har en stabil pocketfjädring i sängbottnarna och ett avlastande 5-zonat pocketsystem i mellanmadrassen. Pocketfjädring innebär att varje fjäder är inkapslad i sin egen textilpåse, vilket tillåter fjädrarna att röra sig oberoende av varandra. Detta resulterar i en mycket bättre fördelning av stödet över hela madrassen. Det 5-zonade pocketsystemet är indelat i fem sektioner, där varje zon är designad för att ge specifikt stöd till olika delar av kroppen – axel och skuldra, midja och ländrygg, samt höften. Denna teknologi säkerställer att du får rätt mängd stöd där du behöver det mest.

24SJU Åhus Kontinentalsäng har också en massiv granram som ger sängen dess stabilitet och hållbarhet. På samma sätt bidrar sängens höjd på 47 cm (exklusive bäddmadrass och ben) till att skapa en lyxig känsla och gör det lättare att kliva i och ur sängen. Alla dessa egenskaper gör denna säng till den bästa billigaste kontinentalsängen.

Fördelar

 • Flexibel design
 • Optimal komfort
 • Hög kvalitet

Nackdelar

 • Kräver skötsel

3. 24SJU Viken – Bästa kontinentalsängen för ryggen

Bästa kontinentalsäng för ryggen

Storlek: 3 olika
Fasthet: 3 olika

24SJU Viken Kontinentalsäng är den bästa kontinentalsängen för din rygg. Den här sängen är alltså inte bara vacker att se på utan den erbjuder också en fantastisk komfort och stöd för din rygg. Sängen kommer med en mellanmadrass som har ett 3-zoners pocketsystem som är 13 cm högt. Denna typ av design erbjuder särskilt stöd och komfort till olika delar av kroppen. Sängbasen har också pocketfjädring som är 13 cm hög vilket bidrar till sängens totala komfort. Sängens höjd är 41 cm, exklusive bäddmadrass och ben, vilket ger den ett imponerande och modernt utseende i ditt sovrum.

En stor fördel med denna säng är dess massiva granram vilket inte bara ger sängen en stark struktur men också en naturlig estetik. Sängen är tillverkad i Sverige, vilket garanterar en hög produktionsstandard.

Fördelar

 • Bra för ryggen
 • Stark granram
 • Lång garanti

Nackdelar

 • Behöver skumtvätt

4. Viking Ekerö – Bästa kontinentalsäng 180×200

Bästa kontinentalsäng 180x200cm

Storlek: 10 olika
Fasthet: 3 olika

Viking Ekerö Kontinentalsäng är en absolut pärla när det gäller sängar. Den erbjuder inte bara kvalitet utan också imponerande komfort som gör att din sömn förbättras. Den har en robust design med en lägre underbädd och en kraftig träram av FSC-märkt svensk gran. Detta garanterar en stabil och långvarig säng som håller i många år. Det bästa med denna säng är dess dubbla pocketlager. Dessa är utformade med 3 zoner i underbädden och 5 zoner närmast kroppen. Detta innebär att sängen anpassar sig till din kropps konturer, vilket gör att axlar och höfter kan sjunka ner och ge en följsam och bekväm sömnupplevelse.

En annan fördel är att sängen har en hel kassett, vilket innebär att det inte finns några skarvar i mitten. Detta bidrar till att du kan röra dig fritt utan att störa någon som sover bredvid dig. Dessutom kan du välja mellan flera färger och fasthetsgrad vilket gör att du kan anpassa sängen efter dina egna preferenser.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Utmärkt komfort
 • Stabil konstruktion

Nackdelar

 • Svårt val av fasthetsgrad

5. Tempur Promise Plus SmartCool – Kontinentalsäng 90×200

Kontinentalsäng 90x200

Storlek: 9 olika
Fasthet: 3 olika

Tempur Promise Plus SmartCool är mer än bara en säng. Den är en investering i god sömn och förmånlig komfort, en vidareutveckling av den tidigare modellen, men nu med 20% mer tryckavlastning och innovativa funktioner. Denna säng är ett lager av Tempurs speciella material inneslutet i en elegant design. Med en djup mittmadrass och en hel bäddmadrass, finns det ingen söm i mitten, vilket ger en sömlös och bekväm sömnupplevelse.

En av de mest framstående egenskaperna hos denna säng är SmartCool-teknologin. Den invävda tekniken i bäddmadrassen ger en sval känsla, vilket är en stor fördel för de som tenderar att bli varma under sömnen. Förutom dess tekniska egenskaper är det värt att nämna att Tempur Promise Plus SmartCool kommer i flera storlekar och färger vilket gör det möjligt att anpassa sängen till ditt sovrum både i komfort och stil.

Fördelar

 • SmartCool-teknologi
 • 20% mer tryckavlastning
 • Flertal storlekar/färger
 • 10 års garanti

Nackdelar

 • Högt pris

Ett sovrum med stora fönster och en kontinentalsäng

Att tänka på innan man köper en kontinentalsäng

 • Utrymme: Innan du gör ett köp är det viktigt att noggrant mäta ditt sovrum och tänka på var sängen ska placeras. En kontinentalsäng kan vara större än vad du är van vid, och det kan påverka hur mycket utrymme som finns kvar för andra möbler och för att röra sig runt i rummet. För att försäkra att sängen passar perfekt, fundera på sängens storlek i förhållande till rummets layout och din nuvarande inredning.
 • Komfortnivå: En kontinentalsäng är en stor investering, och det är därför viktigt att du hittar en som du kommer att känna dig bekväm i. Olika människor har olika preferenser när det gäller hårdhet och material. Det kan vara bra att besöka olika butiker och provligga på olika kontinentalsängar för att få en känsla av vad du tycker är mest bekvämt. Fundera också på om du har några särskilda behov, till exempel behov av extra stöd för rygg eller nacke.
 • Pris: Priset på kontinentalsängar kan variera mycket, från de mer ekonomiska alternativen till de högklassiga lyxsängarna. Innan du börjar titta på sängar är det smart att bestämma hur mycket du är villig att spendera. Med en fast budget kan du smalna av dina alternativ och hitta en säng som både är bekväm och prisvärd för dig.
 • Kvalitet: En bra kontinentalsäng ska vara både bekväm och hållbar. Undersök därför kvaliteten på de material som används i sängen och ta reda på om tillverkaren har ett gott rykte. En kontinentalsäng av hög kvalitet kan vara dyrare, men den kan också hålla längre och ge bättre stöd och komfort över tid.

Vad är en kontinentalsäng?

En kontinentalsäng är en typ av säng som är känd för sin bekvämlighet och lyxiga design. Den har tre viktiga delar:

 1. Botten – Detta är den lägsta delen av sängen, ofta en fast bottenmadrass. Den stöttar hela sängen och ger den dess form och stabilitet.
 2. Mellanmadrass – Detta är den andra delen, som ligger ovanpå bottenmadrassen. Denna madrass är oftast ganska tjock och fylld med fjädrar eller skum. Den bidrar till att göra sängen mjuk och bekväm.
 3. Övermadrass – Detta är den övre delen av sängen, en tunn madrass som ligger på toppen. Dess uppgift är att göra sängen ännu mjukare, och den hjälper också till att skydda de andra madrasserna från slitage. Den kan ofta tas av för rengöring.

En kontinentalsäng kan vara av olika storlekar från enkel till king-size. Eftersom den har tre delar så kan varje del väljas för att passa personens specifika behov. Detta gör att sängen går att anpassa till olika personer vilket gör den mycket bekväm. Det är därför många människor tycker om att sova i kontinentalsängar.

Varför man bör köpa en kontinentalsäng

Det finns många skäl till varför man kan överväga att köpa en kontinentalsäng. Här är några av de starkaste fördelarna samt nackdelarna med att äga en kontinentalsäng.

Fördelar

 1. Komfort: Kontinentalsängar är kända för sin bekvämlighet. De har oftast en tjock mellanmadrass som anpassar sig efter kroppen och ger utmärkt stöd. Denna typ av säng kan hjälpa till att fördela vikten jämnt och lindra tryckpunkter, vilket kan leda till en bättre nattsömn.
 2. Anpassningsbarhet: Eftersom en kontinentalsäng består av flera lager kan du välja olika typer av madrasser för varje lager för att skräddarsy sängen efter dina personliga behov och preferenser. Till exempel kan du välja en fastare madrass för botten och en mjukare för mellanlagret, beroende på vad du finner mest bekvämt.
 3. God sömnkvalitet: Många människor rapporterar att de sover bättre på en kontinentalsäng. God sömn är viktigt för vår hälsa och välbefinnande, så att investera i en bra säng kan vara en bra idé.

Nackdelar

 1. Pris: En av de mest betydande nackdelarna med kontinentalsängar är kostnaden. De är ofta dyrare än andra typer av sängar på grund av deras konstruktion och material. Dock bör man tänka på att en säng är en långsiktig investering och en god natts sömn kan vara värd extra kostnad.
 2. Storlek: Kontinentalsängar är större än många andra sängtyper. Detta kan vara ett problem om du har ett mindre sovrum. De kan också vara svåra att flytta på grund av sin storlek och vikt.
 3. Underhåll: Kontinentalsängar kan kräva mer underhåll än andra sängtyper. Övermadrassen kan behöva rengöras regelbundet, och du kan behöva rotera eller vända madrasserna för att fördela slitage jämnt.

Ingår gavel till en kontinentalsäng?

Det beror på tillverkaren och specifik modell. I vissa fall kan en gavel ingå när du köper en kontinentalsäng, men oftast säljs den separat. Anledningen till detta är att kunder har olika preferenser när det gäller stil och design och genom att sälja gaveln separat kan kunderna välja en gavel som bäst passar deras personliga smak och sovrumsinredning.

När du köper en kontinentalsäng så är det viktigt att läsa produktbeskrivningen noggrant för att se vad som ingår och att ställa frågor till försäljaren om något är oklart. Du kan också behöva köpa extra tillbehör separat som till exempel en madrasskydd eller ben till sängen.

Hur man bygger ihop en kontinentalsäng

Att montera en kontinentalsäng kan variera lite beroende på märket och modellen men här är en allmän process för hur man gör det:

 1. Montera ramen: Många kontinentalsängar kommer med en bottenram som behöver sättas ihop. Följ anvisningarna som följer med sängen för att göra detta. Normalt involverar detta att skruva samman sidorna av ramen med hjälp av de medföljande skruvarna och eventuella andra fästelement.
 2. Lägg i bottenmadrassen: När ramen är på plats lägger du i bottenmadrassen. Den ska passa snuggly inuti ramen. Om ramen har någon form av stödbalk eller stödben, se till att dessa är korrekt positionerade under madrassen.
 3. Placera mellanmadrassen: Nästa steg är att placera mellanmadrassen ovanpå bottenmadrassen. Denna madrass är oftast tyngre och tjockare än bottenmadrassen och ger större delen av sängens komfort.
 4. Lägg på övermadrassen: Slutligen, lägg på övermadrassen. Denna madrass är oftast tunnare och lättare än de andra, och den är designad för att ge en extra nivå av komfort och skydda de andra madrasserna.
 5. Sätt på sängbenen: Om din säng kommer med sängben, montera dem enligt anvisningarna. Sängbenen lyfter sängen från golvet, vilket kan göra det lättare att stiga in och ut ur sängen och skapar utrymme för förvaring under sängen.
 6. Montera gaveln (om tillämpligt): Om du har en gavel, följ tillverkarens instruktioner för att montera den. Gaveln är oftast inte nödvändig för sängens funktion, men den kan ge extra komfort om du gillar att sitta upp i sängen, och den bidrar till sängens övergripande estetik.

Eftersom kontinentalsängen alltid kommer ihopbyggd så behöver man endast lägga på återstående delar så man vill att de skall ligga.

Skillnaden mellan kontinentalsäng och vanlig

Skillnaderna på en vanlig säng och en kontinentalsäng är många och stora. Det är som att jämföra en sportbil med en familjebil. Kontinentalsängen är bättre på nästan varje punkt.

Konstruktion

En kontinentalsäng består vanligtvis av tre lager: en bottenmadrass, en mellanmadrass och en övermadrass. Detta skiljer sig från en traditionell ramsäng som vanligtvis endast har en madrass på toppen av en fast eller lamellbotten som består av en madrass med inbyggda fjädrar.

Komfort

Tack vare sina flera lager kan en kontinentalsäng anpassas för att ge en högre komfortnivå. Du kan välja olika typer av madrasser för varje lager, vilket gör att du kan skräddarsy din säng efter dina egna preferenser och behov.

Höjd

Kontinentalsängar som är konstruerade med tre lager ger dig en extra höjd att sova på. Denna extra höjd kan ge ett antal fördelar.

För det första kan en högre säng göra det lättare för individer att kliva i och ur sängen. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för äldre personer, gravida, de med rörelsebegränsningar eller någon som har svårt med böjning och rörlighet. Att stiga upp från en högre position kan vara mindre ansträngande för leder och muskler.

För det andra kan den extra höjden bidra till att skapa mer förvaringsutrymme under sängen. Medan detta kanske inte är en funktion i alla kontinentalsängar, erbjuder vissa modeller inbyggd förvaring eller tillräckligt utrymme för att lägga till under-säng förvaringslådor.

Estetik

När det kommer till estetik, tar kontinentalsängar ofta en överlägsen position jämfört med mer traditionella sängmodeller. De lyxiga materialen, den genomtänkta designen och den imponerande höjden bidrar alla till en känsla av elegans.

Kontinentalsängar är ofta synonyma med hotell-lyx, vilket gör dem till ett populärt val för de som vill återskapa den känslan i sitt eget hem. Deras generösa proportioner och upphöjda höjd ger ett mäktigt och inbjudande intryck i sovrummet.

Pris

Kontinentalsängar är ofta dyrare än traditionella sängar på grund av deras konstruktion och de material som används. Men många människor anser att den extra komforten och hållbarheten som en kontinentalsäng erbjuder gör den till en bra investering.

Vanliga frågor

Hur sköter man en kontinentalsäng?

För att ta hand om din kontinentalsäng, bör du regelbundet dammsuga madrasserna för att hålla dem fria från damm och allergener. Du bör också rotera och vända madrasserna regelbundet för att säkerställa jämnt slitage.

Hur länge håller en kontinentalsäng?

Livslängden på en kontinentalsäng varierar beroende på kvaliteten på materialen och hur väl sängen sköts om. Generellt sett kan en högkvalitativ kontinentalsäng hålla i 10-15 år eller mer.

Är kontinentalsängar bra för personer med ryggproblem?

Många människor med ryggproblem finner att kontinentalsängar erbjuder den stödjande och anpassningsbara komfort de behöver för en god natts sömn. Tack vare sin konstruktion med flera madrasslager kan en kontinentalsäng anpassas efter kroppens konturer, vilket kan ge lindring av tryckpunkter och stöd för ryggraden.

Similar Posts