/

Bäst i test: Bästa duschväggen 2023

Duschvägg hero

När man renoverar om sitt badrum så är det mycket man behöver tänka på. Vilket typ av handfat, golv och skåp skall man ha? Men även vilken typ av dusch man vill ha. En duschvägg har blivit ett mycket populärt val på senaste tiden på grund av dess enkla stil. Det är bara en glasvägg och inget mer, mycket stilrent och snyggt. Men det finns så många olika duschväggar och då kan vara svårt att välja vilken man vill ha. Vi har därför analyserat och recenserat de 6 bästa duschväggarna för olika badrumstyper.

Se även våran recension av duschkabiner om det skulle vara intressant.

Duschvägg SC-75

(bäst i test)

5/5

BR-7008B

(billigt val)

4.5/5

Duschvägg Evelyn

(svarttonat glas)

4.5/5

Duschvägg Sierra

(vikbar dörr)

5/5

Duschvägg Klara

(för badkar)

4.5/5

Duschvägg Svart Spröjs

(industriell design)

5/5

De 6 bästa duschväggarna

1. Duschvägg SC-75 – Duschvägg bäst i test

duschvägg bäst i test

Duschvägg SC-75 är duschväggen vi valt att placera som bäst i vårat test. Detta är en enkel och elegant duschvägg som både är en praktisk och snygg lösning för alla badrum.

Tillverkad med 8 mm tjockt glas och komplett med en rostfri duscharm, denna duschvägg utstrålar kvalitet och robusthet. Glaset är frostat, vilket tillför en touch av privatliv samtidigt som det ger ett stilsäkert och modern utseende. Dess enkla “walk in” design gör det lätt att stiga in och ut ur duschen, vilket bidrar till en smidig och bekymmersfri duschupplevelse.

Ett fantastiskt attribut till denna duschvägg är dess justerbara ram. Oavsett om du behöver dimensionerna 110×195 cm, 140×195 cm eller 160×195 cm, kan ramen justeras 2 cm åt varje håll, vilket gör det enkelt att anpassa till olika badrumsstorlekar.

Med allt detta sagt, är duschväggen med frostad glasparti en exceptionellt välpresterande och stilfull produkt. Den uppfyller och överträffar förväntningarna, vilket bekräftas av dess status som bäst i test.

Fördelar

 • Snygg duscvägg
 • Frostat glas i mitten
 • Hög kvalité
 • Bra pris

Nackdelar

 • Inga nackdelar

2. BR-7008B – Bästa billiga duschväggen

Billig duschvägg

Duschhörnan med minimalistisk design är en budgetvänlig lösning som inte kompromissar med kvaliteten. Med sin nästan osynliga estetik och en touch av industriell design, erbjuder den en stilren och modern känsla till ditt badrum.

Denna duschhörna kan placeras i ett hörn eller mellan platsbyggda väggar, vilket ger en flexibilitet som passar olika badrumsupplägg. Den har en “walk-in” funktion utan dörr, vilket innebär en bred och enkel passage, särskilt användbart för rullstolsbundna.

Härdat klart glas på 6 mm är det valda materialet för duschväggen. Detta gör den extremt tålig och säker. Skulle glaset mot förmodan gå sönder, behöver du inte oroa dig för vassa skärvor. Härdade glas bryts i små bitar som är mycket mindre benägna att orsaka skada.

Fördelar

 • Billig variant
 • Minimalistisk design
 • Härdat glas

Nackdelar

 • Inga nackdelar

3. Duschvägg Evelyn – Svarttonad duschvägg

Svarttonad duschvägg

Denna rak och stilrena duschvägg med svarttonat säkerhetsglas tar badrumsdesign till en ny nivå. Med sin unika, dova och coola look skapar den en elegant och futuristisk känsla som lätt kan bli höjdpunkten i ditt moderna badrum.

Svartlackerad aluminiumram ger duschväggen en distinkt och rustik känsla som sticker ut från traditionella duschväggar. Den moderna designen garanterar att duschväggen har en självklar plats i alla samtida badrum. Lyfco tillverkar duschväggen med härdat säkerhetsglas, vilket uppfyller gällande säkerhetsstandarder. Om glaset går sönder, faller det i små bitar, vilket minskar risken för personskada. Dock bör hörn och kanter hanteras varsamt, eftersom de är de mest ömtåliga delarna och inte omfattas av garantin.

Duschväggen är en platseffektiv lösning som på ett elegant sätt avgränsar duschutrymmet och skyddar resten av badrummet från vatten och stänk. Den fasta konstruktionen gör att duschväggen står stabilt och inte tar upp mer plats än nödvändigt. Så om du vill ha en duschvägg som kombinerar säkerhet, estetik och modern design, är denna svarttonade duschvägg ett utmärkt val.

Fördelar

 • Svarttonad duschvägg
 • Finns i 3 olika storlekar
 • Effektiv design för mycket plats

Nackdelar

 • Blir mörkt i duschen

4. Duschvägg Sierra – Duschvägg med vikbar dörr

Duschvägg med vikbar dörr

Duschväggen Sierra är en mycket stilren och moden vägg med vikbara dörrar. Sierra är designad för att passa i många olika inredningsstilar, vare sig du föredrar minimalistisk design eller en mer industriell estetik. Dess enkla svarta ram och klarglas ger en stilren och modern känsla som kan förhöja badrummets atmosfär.

Sierra skiljer sig från andra modeller genom att inkludera en fast duschvägg och en vikbar dörr, båda tillverkade i glas med matchande svarta handtag. Du kan välja att montera den som en hörna eller som en hel duschvägg, vilket bidrar till dess flexibilitet. Dess design tillåter ljuset att flöda genom rummet, vilket ger en öppen och lyxig känsla.

Vad gäller säkerhet är glaset i denna duschvägg härdat säkerhetsglas med en tjocklek på 6 mm. Om väggen skulle gå sönder faller glaset i små bitar, vilket minimerar risken för personskada jämfört med vanligt glas. Var dock försiktig vid hantering och montering, då hörnen och kanterna är de mest ömtåliga delarna.

Fördelar

 • Vikbara dörrar
 • Modern och stilren design
 • Härdat glas
 • Enkel att öppna

Nackdelar

 • Ömtåliga hörn

5. Duschvägg Klara – Bästa duschväggen för badkar

Duschvägg för badkar

Om du planerar att renovera ditt badrum, då är Duschväggen Klara, designad för badkar, det perfekta tillägget. Klara kombinerar modern industriell design med klarglas och svarta aluminiumprofiler, vilket skapar en lyxig känsla och en stilren look för ditt badrum.

Klara är tillverkad av 6 mm tjockt härdat säkerhetsglas, vilket är betydligt tjockare än det vanliga 3-5 mm glaset. Denna tjocklek ger glaset en starkare och mer hållbar kvalitet, vilket minskar risken för skador. Profilmaterialet är gjort av aluminium och har en elegant svart finish som förstärker den industriella designen. Duschväggen Klara är alltså ett utmärkt val till ditt badkar, det är perfekt att använda istället för ett duschdraperi.

Fördelar

 • För badkar
 • Tjockt glas
 • Istället för duschdraperi

Nackdelar

 • Ömtåliga hörn

6. Duschvägg Svart Spröjs – Duschvägg med industristil

duschvägg med industriell design

Detta är den bästa duschväggen med en design inom industristilen. Med sitt klara glas och svarta aluminiumprofiler, kombinerar denna duschvägg det bästa av både stil och funktionalitet, vilket gör den till ett enastående val för ditt nästa badrumsuppgradering.

Med sitt härdat säkerhetsglas på 6 mm, ger duschväggen en solid och robust känsla, och du kan lita på att den står emot vardagens slitage. Profilerna i svart aluminium bidrar inte bara till den industriella stilen, utan ger också extra stöd och stabilitet till hela strukturen. Duschväggen kan installeras i både höger- och vänsterhörn, vilket ger dig en stor flexibilitet i din badrumsdesign.

En av de bästa funktionerna med denna duschvägg är att den är tröskellös. Med enbart en transparent släplist i nederkant, erbjuder den enkel tillgång för alla, vilket gör den perfekt för badrum som behöver tillgänglighetsanpassas. Att kunna gå in och ut ur duschen med lätthet, oavsett ålder eller fysiska begränsningar, är en viktig aspekt av duschdesign som denna vägg verkligen tar hänsyn till.

Fördelar

 • Snygg industristil
 • Transparent släplist nedtill
 • Enkel att installera
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Inte så bred

Vattendroppar som rinner på en duschvägg

Att tänka på innan man köper en duschvägg

 1. Storlek och utrymme: Det är viktigt att mäta utrymmet där duschväggen ska placeras innan du köper den. Se till att ta hänsyn till både bredd och höjd. Kom ihåg att du kanske också behöver utrymme för att öppna och stänga duschdörren om det är en del av designen.
 2. Material: Duschväggar kan vara gjorda av olika material, inklusive glas, akryl eller plexiglas. Varje material har sina för- och nackdelar. Glas är oftast mer hållbart men kan vara dyrare och svårare att installera. Akryl och plexiglas är lättare och billigare men kan repas lättare.
 3. Design och estetik: Välj en duschvägg som passar badrummets övergripande design. Detta innefattar färg, form och eventuella mönster. En duschvägg kan vara en markant detalj i badrummet och bör därför passa in i den övergripande estetiken.
 4. Installationsprocess: Vissa duschväggar kan vara svårare att installera än andra. Om du planerar att göra installationen själv, leta efter en modell som är lätt att installera. Om du planerar att anlita en professionell för installationen, ta med installationskostnaderna i din budget.
 5. Underhåll och rengöring: Duschväggar kan vara mer eller mindre krävande när det gäller underhåll och rengöring. Glasväggar kan behöva rengöras oftare för att förhindra kalkbeläggning, medan akryl och plexiglas kan vara mer tåliga mot fläckar.

Vad är egentligen en duschvägg?

En duschvägg är en del av en duschinstallation som är avsedd att hindra vatten från att spruta ut i resten av badrummet när duschen används. De kan vara fasta eller rörliga och kan vara gjorda av olika material, inklusive glas, plast eller akryl.

Duschväggar kan vara enkla skärmar som bara täcker en del av duschen, eller de kan vara mer omfattande och omsluta hela duschen. De kan också vara del av en duschdörrsinstallation, där duschväggen fungerar som en sida av dörren.

Hur du monterar en duschvägg

Montering av en duschvägg kan variera beroende på vilken typ av duschvägg du har och ditt specifika badrum, men här är en generell guide till processen:

Verktyg och material som kan behövas:

 • Duschväggssats
 • Måttband eller linjal
 • Penna
 • Nivå
 • Borrmaskin med rätt borr för dina väggmaterial (t.ex. kakelborr)
 • Skruvmejsel
 • Silikonfog eller tätningsmedel
 • Säkerhetsglasögon

Steg-för-steg guide:

 1. Förbered området: Först och främst, se till att området där duschväggen ska installeras är rent och torrt. Detta kommer att hjälpa till att säkerställa att silikonfogen eller tätningsmedlet fäster ordentligt.
 2. Mät och markera: Använd ditt måttband eller linjal för att mäta och markera var duschväggen ska installeras. Använd en nivå för att säkerställa att dina märken är raka.
 3. Borra hål: Borra hål på de markerade punkterna för fästet. Använd rätt borr för ditt väggmaterial. Se till att bära säkerhetsglasögon för att skydda dina ögon.
 4. Montera fästena: Fäst nu fästena på väggen. Dessa kommer att hålla duschväggen på plats. Fästena ska skruvas fast i de hål du borrade. Följ tillverkarens anvisningar för att se till att du monterar dem ordentligt.
 5. Installera duschväggen: Nu kan du installera duschväggen. Den ska skjutas in i fästena och sedan säkras på plats. Hur detta görs kan variera beroende på typen av duschvägg du har, så se till att följa tillverkarens anvisningar noggrant.
 6. Täta skarvarna: Slutligen, använd silikonfogen eller tätningsmedlet för att täta skarvarna mellan duschväggen och väggen. Detta kommer att förhindra att vatten tränger in bakom väggen och orsakar skador. Låt tätningsmedlet torka helt enligt tillverkarens anvisningar innan du använder duschen.

Hur du rengör din duschvägg

Att hålla din duschvägg ren är viktigt för att hålla den fräsch och tilltalande. Nedan är en enkel guide om hur du rengör en duschvägg effektivt.

För glasduschväggar:

 1. Vinäger och vatten: En blandning av lika delar vit vinäger och vatten kan vara mycket effektiv för att rengöra glasduschväggar. Spraya blandningen på glaset, låt det sitta i några minuter och torka sedan av med en mjuk trasa eller svamp.
 2. Kommerciella glasrengöringsmedel: Det finns också en mängd kommersiella glasrengöringsprodukter som du kan använda. Följ bara tillverkarens anvisningar när du använder dessa produkter.

För plast- eller akrylduschväggar:

 1. Milt rengöringsmedel: Använd ett milt rengöringsmedel, som diskmedel, blandat med vatten. Applicera lösningen med en mjuk svamp och skrubba varsamt för att undvika repor.
 2. Bakpulver och vatten: För tuffare smuts kan en pasta av bakpulver och vatten vara effektiv. Applicera pastan, låt den sitta i några minuter och skrubba sedan varsamt med en mjuk svamp eller trasa.

Se alltid till att skölja noggrant efter rengöring för att ta bort alla rengöringsprodukter. Det är också en bra idé att torka av duschväggarna efter varje användning för att förhindra att vattenfläckar och kalkavlagringar bildas.

För att minska behovet av frekvent djuprengöring, överväg att använda en daglig duschrens. Dessa produkter sprayas på duschväggar efter varje användning och hjälper till att bryta ner smuts och tvålrester innan de har chans att hårdna.

Hur man får bort kalk på en duschvägg

Det finns flera metoder för att ta bort kalkavlagringar från en duschvägg. Här är våra 4 bästa tips:

Vit Vinäger: Vit vinäger är en effektiv, naturlig lösning för att lösa upp kalkavlagringar. Du kan spraya ren vinäger direkt på de drabbade områdena, låt det sitta i 10-15 minuter och skölj sedan av med varmt vatten. Om avlagringarna är mycket envisa, kan du behöva skrubba försiktigt med en mjuk trasa eller svamp.

Citronsyra: Citronsyra är ett annat naturligt ämne som kan vara effektivt mot kalkavlagringar. Du kan använda antingen ren citronjuice eller en produkt som innehåller citronsyra. Spraya det på de drabbade områdena, låt det sitta i några minuter, skrubba försiktigt och skölj sedan av med varmt vatten.

Kommerciella produkter: Det finns många kommersiella produkter tillgängliga som är utformade för att ta bort kalkavlagringar. Dessa produkter innehåller ofta syror som kan lösa upp kalk, så följ tillverkarens anvisningar noga och använd skyddsutrustning som handskar och ögonskydd.

Förebyggande åtgärder: För att förhindra framtida kalkavlagringar, kan du torka av duschväggarna efter varje användning för att förhindra att vatten torkar på ytan. Du kan också överväga att installera ett vattenmjukgöringssystem för att minska mängden kalk i ditt vatten.

Vanliga frågor om duschväggar

Vilket material är bäst för en duschvägg?

Val av material för en duschvägg beror på din personliga preferens, budget och underhållsbehov. Glas är ett populärt val för dess moderna utseende och hållbarhet, men det kan kräva mer rengöring och är oftast dyrare. Akryl eller plast är lättare, mer kostnadseffektivt och mindre benägna att brytas men kan vara mer benägna att repas.

Kan man byta ut en duschvägg själv?

Ja, det är möjligt att byta ut en duschvägg själv, förutsatt att du har rätt verktyg och följer tillverkarens anvisningar noggrant.

Hur mycket kostar en duschvägg?

Kostnaden för en duschvägg kan variera mycket beroende på material, storlek, design och tillverkare. Priserna kan sträcka sig från några hundralappar till flera tusen kronor. Det är bäst att jämföra olika alternativ och överväga dina behov och budget innan du gör ett köp.

Hur lång livslängd har en duschvägg?

Livslängden på en duschvägg beror på flera faktorer, inklusive kvaliteten på material och tillverkning, hur väl den installeras, och hur väl den underhålls. Generellt sett kan du förvänta dig att en väl tillverkad och väl underhållen duschvägg ska hålla i många år.

Similar Posts