/

Bäst i test: Bästa duschkabinen 2023

Duschkabin hero

En duschkabin är en enkel, smart och billig lösning till ditt badrum i hemmet eller i sommarstugan. Det finns många snyggt designade duschkabiner som även passar bra in i de modernaste badrummen. Men med så många kabiner att välja bland så kan det vara svårt att hitta en som passar just ditt badrum. Därför har vi analyserat och recenserat de 5 bästa duschkabinerna med olika funktioner och egenskaper, så att alla läsare kan hitta en kabin som passar.

För att nämna några så har vi recenserat duschkabinen som blev bäst i test, den billigaste, den modernaste och en duschkabin med integrerat badkar. Fortsätt läsa nedan för att ta del av vårat test.

Duschkabin Geraldine

(bäst i test)

5/5

ARROW 6301

(billigt val)

4.5/5

Duschkabin SR-7013-90

(stor duschkabin)

4.5/5

Komplett Duschkabin

(snygg design)

5/5

Komplett Duschkabin Badkar

(med badkar)

5/5

De 5 bästa duschkabinerna

1. Duschkabin Geraldine – Duschkabin bäst i test

Duschkabin vinnare i vårat test

Duschkabin Geraldine är inte bara en duschkabin, utan snarare en personlig spa-upplevelse. Här kan du unna dig själv den lyxen att koppla av med en behaglig ryggmassage, samt njuta av regnduschens daggiga droppar eller handduschens sköna strålar. Med två inbyggda hyllor har du dessutom gott om utrymme för att förvara allt från duschtvål till schampo.

Denna duschkabin är inte bara känd för sin lyx och bekvämlighet, men också för sin praktiska design. Duschkabinen behåller vattnet inuti, vilket minimerar påverkan på badrummets tätskikt. Dess främre väggar, tillverkade av 5mm härdat glas, ger både hållbarhet och säkerhet, medan dess profiler i silverfärgad aluminium och golv, väggar och tak i PMMA (akrylplast) och ABS-plast garanterar kvalitet och hållbarhet. Med allt detta sagt, är det inte konstigt att den är vinnaren i vårt test.

Fördelar

 • Snygg design
 • Spegel
 • Massagejets
 • Härdat glas
 • Hylla & stillplats

Nackdelar

 • Kräver noggrann montering

2. ARROW 6301 – Bästa billiga duschkabinen med glas

Billig duschkabin

Arrow 6301 tar definitivt priset som den mest ekonomiska duschkabinen i vårt test. Med sina generösa mått på 900×900 mm och klarglasdesign, tillgodoser den både dina praktiska och estetiska behov. De böjda svängdörrarna, tillverkade av glas, erbjuder inte bara ett elegant inslag, utan också ett bekvämt och generöst insteg.

För att säkerställa stabilitet medföljer väggfästen som kan skruvas eller limmas fast på väggen. Detta ger dig en större flexibilitet vid installationen. Dessutom kommer Arrow 6301 med en massagehanddusch och fyra kroppsduschar, vilket skapar en härligt lyxig duschupplevelse. Kabinens öppna takdesign gör den passande för hörnplacering och ger den även en rymligare känsla.

Fördelar

 • Billig
 • Massagehanddusch inkluderad
 • Glasdörrar
 • Mycket snygg

Nackdelar

 • Inga nackdelar

3. Duschkabin SR-7013-90 – Bästa stora duschkabinen

Stor duschkabin 90x90

Modern Duschkabin erbjuder en exceptionellt rymlig och elegant duschupplevelse. Med sina dimensioner på 90x90x215 cm, står den ut för att vara en stor och rymlig duschkabin, vilket ger dig gott om utrymme för en behaglig och avkopplande dusch. Dess profil av aluminium i en smakfull sanit silver finish ger kabinen en modern och lyxig känsla.

I tillägg till den imponerande storleken, erbjuder Modern Duschkabin flera bekväma funktioner. Den är utrustad med en kran av mässing, en handdusch och inte mindre än sex massagestrålar. Dessa strålar bidrar till en avslappnande och revitaliserande upplevelse, och med vattenfallet/takduschen blir duschen ännu mer njutbar. Glas hyllan är praktisk för att förvara duschprodukter och bidrar till kabinens eleganta design.

Sammanfattningsvis ger Modern Duschkabin en avkopplande spa-känsla direkt i ditt eget hem. Med sin rymliga design och lyxiga detaljer, förvandlar den din dagliga dusch till en riktig trivsam stund. Trots att den kan kräva lite mer utrymme i badrummet, är det väl värt det med tanke på den komfort och elegans den erbjuder.

Fördelar

 • Praktisk hylla
 • Mycket rymlig
 • Skön stråle

Nackdelar

 • Kräver större badrum

4. Komplett Duschkabin – Sexkantig duschkabin med stil

Sexkantig duschkabin med stil

Denna trendiga duschkabin, med sin unika sexkantiga form, erbjuder en modern twist till badrumsinredningen och höjer standarden för vad en duschupplevelse kan vara. Kombinationen av klarglas och svarta aluminiumprofiler skapar en stilren, industriell känsla som är svår att motså.

Tack vare de sexkantiga formerna och de exklusiva materialvalen, blir denna duschkabin ett konstverk i sig och passar in i de flesta badrum. Det härdat säkerhetsglasets tjocklek på 6 mm, vilket är mer än vad billigare alternativ erbjuder, garanterar både stabilitet och säkerhet. Skulle glaset mot förmodan gå sönder, faller det sönder i små bitar och minskar därmed risken för skador.

När du köper denna duschkabin från oss får du allt du behöver för att börja använda den direkt. Handdusch, blandare och bottenventil ingår, vilket gör köpet till en krångelfri upplevelse. De matchande svarta knopparna på dörrarna och panelen i hörnet, där duschmunstycket sitter, ger en enhetlig och elegant känsla.

Kabinens kare, tillverkat av slitstark vit akryl, är både skönt för fötterna och lätt att göra rent. Dessutom är det färgbeständigt och har UV-motstånd, vilket betyder att du inte behöver oroa dig för att det gulnar med tiden.

Så om du letar efter en duschkabin som förenar funktionalitet och stil, behöver du inte leta längre. Denna sexkantiga, trendiga duschkabin är svaret på dina behov.

Fördelar

 • Mycket modern design
 • Industriell design
 • Komplett paket
 • Sexkantig
 • Bra pris för att vara så snygg

Nackdelar

 • Försiktig hantering nödvändig

5. Komplett Duschkabin Badkar – Bästa duschkabin med badkar och ryggmassage

duschkabin med badkar och ryggmassage

Denna eleganta duschkabin tar hemmaspa-upplevelsen till en ny nivå. Med sitt smarta utbud av funktioner som takdusch, handdusch och sex stycken munstycken för ryggmassage, skapar den en spa-liknande miljö direkt i ditt badrum. Du kan enkelt växla mellan dessa funktioner med hjälp av duschens reglage för att anpassa din duschupplevelse efter ditt humör och dina behov.

Duschkabinens mörka glasrygg ger en dov och mjuk ljusreflektion som är behaglig för ögonen. Detta, tillsammans med den integrerade sittplatsen vid massagemunstyckena, skapar en lyxig och bekväm atmosfär som bidrar till en avkopplande duschupplevelse.

När du köper denna duschkabin från oss får du en komplett kabin, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att någonting saknas. Det inkluderar takdusch, handdusch, blandare och 90 mm avloppssats – något som många andra butiker inte inkluderar i priset.

Duschkabinens badkar är tillverkat i slitstark vit akryl, ett material som är både porfritt och mjukt mot huden, vilket gör rengöring lättare och bidrar till en behagligare upplevelse. Akryl är också färgbeständigt och UV-beständigt, vilket gör att det inte riskerar att gulna med tiden, till skillnad från många plastmodeller.

Fördelar

 • Med badkar
 • Integrerad sittplats
 • Ryggmassage

Nackdelar

 • Försiktig hantering krävs

Ett modernt badrum i vit färg

Att tänka på innan man köper en duschkabin

 1. Mått: Innan du bestämmer dig för en duschkabin, är det viktigt att mäta utrymmet där du tänker installera den. Räkna med utrymme för att öppna och stänga dörrarna, och kom ihåg att ta hänsyn till befintliga rör och anslutningar.
 2. Material: Duschkabiner finns i en mängd olika material, inklusive glas, akryl och kompositmaterial. Varje material har sina egna fördelar och nackdelar, så det är viktigt att välja ett material som matchar din stil och som är lätt att rengöra och underhålla.
 3. Stil och Design: Duschkabiner kommer i en mängd olika stilar, inklusive hörnkabiner, rektangulära, kvadratiska, och rundade modeller. Välj en design som passar in i ditt badrum och matchar resten av inredningen.
 4. Funktioner: Överväg vilka funktioner du vill att din duschkabin ska ha. Till exempel kanske du vill ha en handdusch, regndusch, ångdusch eller massageduschar. Kom ihåg att vissa funktioner kan kräva särskilda installationer eller kostnader.
 5. Installation: Överväg om du har kunskap och verktyg att installera duschkabinen själv, eller om du kommer att behöva anlita en professionell. Om du behöver anlita en professionell, kom ihåg att räkna med kostnaden för installationen i din totala budget.

Vad är en duschkanbin?

En duschkabin är en struktur som används för att inhägna området där man duschar i ett badrum. Den är utformad för att hålla vattnet inom en avgränsad plats och förhindra att det sprider sig över hela badrumsgolvet, vilket kan orsaka skador och vara farligt.

Duschkabiner finns i en mängd olika former och storlekar, men de består oftast av en duschbas och omgivande väggar. Väggarna kan vara tillverkade av olika material, såsom glas, plast, akryl eller kakel. Duschkabiner kan ha skjutdörrar, svängdörrar, eller ibland inga dörrar alls om designen tillåter det.

Varför använda en duschkabin istället för en vanlig dusch?

Att använda en duschkabin jämfört med en vanlig dusch har flera fördelar:

 1. Vattenskydd: Duschkabiner är konstruerade för att innesluta vattnet på ett effektivt sätt. Detta förhindrar att vattnet sprider sig över hela badrummet, vilket minskar risken för vattenskador och mögelbildning.
 2. Effektiv användning av utrymme: Duschkabiner kan utformas för att passa in i en mängd olika utrymmen, inklusive hörn och små badrum. Denna flexibilitet gör det möjligt att effektivt använda utrymmet i ditt badrum.
 3. Design och estetik: Duschkabiner finns i olika stilar och utseenden, vilket gör det möjligt att välja en design som kompletterar ditt badrum. Glaskabiner kan exempelvis bidra till en känsla av öppenhet i mindre utrymmen.
 4. Enkel rengöring: Många duschkabiner är utformade för att vara enkla att rengöra, med släta ytor och få sprickor där smuts kan samlas.
 5. Extra funktioner: Duschkabiner kan vara utrustade med en rad olika funktioner, som ångduschar, hyllor för duschprodukter, eller sittplatser, som inte alltid är möjliga i en traditionell dusch.

Men det är också värt att notera att det finns vissa avvägningar. Duschkabiner kan vara dyrare än enkel duschdraperilösning, både vad gäller inköpspris och installationskostnader. Dessutom, om du har en ovanlig layout i ditt badrum, kan det vara svårt att hitta en duschkabin som passar perfekt.

Skillnaden på duschkabin och duschvägg?

Både duschkabiner och duschväggar används för att innesluta duschen, men det finns några nyckelskillnader:

 1. Duschkabin: En duschkabin är en helt omslutande struktur som inkluderar både en bottenplatta (även känd som en duschpanna) och väggar. Väggarna kan vara gjorda av glas, plast eller andra material och kan ha en dörr eller en öppning för åtkomst. Duschkabiner är designade för att vara vattentäta och förhindra att vatten sipprar ut på badrumsgolvet. De kan vara fyrkantiga, rektangulära eller rundade beroende på designen.
 2. Duschvägg: En duschvägg, å andra sidan, är bara en eller flera väggar som skapar en barriär mellan duschen och resten av badrummet. De installeras ofta tillsammans med en duschplatta eller direkt på badrumsgolvet om det finns en lämplig dränering. Duschväggar är vanligtvis tillverkade av glas och kan vara fasta eller rörliga (t.ex. skjutdörrar). De skapar inte en helt omslutande struktur som duschkabiner gör, vilket kan ge mer utrymme och flexibilitet i badrummet, men de kan också ge mindre skydd mot vattenspill jämfört med en helt omslutande duschkabin.

Sammanfattningsvis är duschkabiner mer kompletta och inneslutande, medan duschväggar ger en mer öppen känsla och mer flexibilitet i designen, men kanske mindre skydd mot vatten som sprids över golvet.

Fördelar och nackdelar

En duschkabin kan ha flera fördelar och nackdelar, beroende på dina specifika behov och omständigheter. Här är några att överväga:

Fördelar

 1. Vattentät: Duschkabiner är utformade för att innesluta vattnet inom en avgränsad plats, vilket minskar risken för vattenskador i resten av badrummet.
 2. Effektiv utrymmesanvändning: Duschkabiner kan utformas för att passa in i olika utrymmen, inklusive hörn, vilket gör dem till ett bra val för mindre badrum.
 3. Lätt att rengöra: Många duschkabiner är tillverkade av material som är lätta att rengöra och underhålla, som glas eller akryl.
 4. Inbyggda funktioner: Duschkabiner kan komma med olika inbyggda funktioner, som hyllor för duschprodukter, bänkar, ångfunktioner och mer.

Nackdelar

 1. Kostnad: Duschkabiner kan vara dyrare än andra duschlösningar, både i termer av initiala inköpskostnader och installationskostnader.
 2. Mindre flexibilitet i design: Medan duschkabiner finns i en mängd olika stilar, kan de vara mindre flexibla än andra lösningar. Om du vill ändra utseendet på ditt badrum i framtiden, kan det vara svårare och dyrare att byta ut en duschkabin.
 3. Kräver professionell installation: Medan vissa personer kanske kan installera en duschkabin på egen hand, kräver de flesta installationer en professionell. Detta kan öka de totala kostnaderna.
 4. Utrymmesbegränsningar: Om du har ett mycket litet eller ovanligt formade badrum, kan det vara svårt att hitta en duschkabin som passar ordentligt.

Hur man rengör en duschkabin

Att rengöra en duschkabin kan göras med hjälp av en mängd olika metoder, men här är en allmän process som kan hjälpa dig att hålla din duschkabin ren och fri från smuts och tvålrester:

 1. Förbered rengöringslösningen: Du kan antingen köpa en färdig badrumsrengörare från en butik eller göra en egen hemma. En enkel hemgjord lösning kan vara en blandning av vitvinsvinäger och vatten i lika delar. Vinäger är en utmärkt rengörare för att avlägsna tvålrester och kalkavlagringar.
 2. Applicera rengöringslösningen: Spraya din rengöringslösning över hela duschkabinen, inklusive dörrarna, väggarna och golvet. Låt lösningen sitta kvar i några minuter för att lösa upp smuts och tvålrester.
 3. Skrubba: Använd en mjuk skrubb eller en borste för att skrubba överallt i duschkabinen. Fokusera på områden där det finns uppenbara smutsfläckar eller tvålrester.
 4. Skölj av: Använd duschhuvudet eller en hink med vatten för att skölja av rengöringslösningen från duschkabinen. Se till att all rengöringslösning är helt borta för att undvika fläckar eller beläggningar.
 5. Torka: Torka av duschkabinen med en ren, torr handduk eller mikrofiberduk. Detta hjälper till att förhindra att vattenfläckar eller kalkavlagringar bildas.
 6. Dörrspår och fogar: Rengör dörrspåren och alla fogar med en gammal tandborste doppad i din rengöringslösning, och torka sedan rent.

För att hålla din duschkabin i bästa möjliga skick bör du rengöra den regelbundet, beroende på hur ofta den används. Ett snabbt avtork efter varje användning kan också hjälpa till att minska uppkomsten av tvålrester och kalkavlagringar.

Vanliga frågor

Kan jag installera en duschkabin själv?

Medan det är möjligt att installera en duschkabin själv om du är praktisk och har rätt verktyg, är det oftast en uppgift som bäst lämnas till professionella. En korrekt installation är viktig för att säkerställa att duschkabinen är vattentät och säker att använda.

Hur mycket kostar en duschkabin?

Kostnaden för en duschkabin kan variera mycket beroende på storlek, material, märke, och extra funktioner. Priset kan vara så lågt som några tusen kronor för enkla modeller, till över tjugo tusen kronor för premium-modeller med extra funktioner som ångdusch och massageduschar.

Vad ska jag göra om min duschkabin läcker?

Om din duschkabin läcker, kan det bero på flera saker, inklusive en trasig tätning, sprickor i materialet, eller felaktig installation. Du bör konsultera en professionell för att diagnostisera och åtgärda problemet för att förhindra vattenskador i ditt badrum.

Similar Posts