/

Bäst i test: Bästa badkaret 2023

Badkar hero

Att få sjunka ner i ett varmt bad efter en lång dag är något som slår det mesta. Det är både avslappnande för sinnet och kroppen. Men en viktig faktor till att det är så skönt är såklart själva badkaret. Att ha ett riktigt badkar med en skön form gör upplevelsen dubbelt så skön.

Därför har vi analyserat och recenserat de 7 bästa badkaren med olika former, prisklasser och funktioner. Fortsätt läsa för att ta del av vårat test.

Badkar Metis

(bäst i test)

5/5

Badkar med armstöd

(billigt val)

4/5

Tassbadkar Maia

(med tassar)

5/5

Massagebadkar June

(bubbel/massage)

4.5/5

Butterfly Valley

(litet 150cm)

4.5/5

Badkar Afrodite

(stort 190cm)

4.5/5

Hörnbadkar Trapets

(premiumvariant)

5/5

Hoppa till badkar #1.

Att tänka på innan man köper ett badkar

 • Storlek och utrymme: Innan du köper ett badkar bör du mäta utrymmet i ditt badrum noggrant. Ta hänsyn till andra möbler och enheter i badrummet, som toaletter, duschar och handfat, för att säkerställa att badkaret passar bekvämt.
 • Badkarets storlek: Om du tänker dela badkaret med någon annan, eller om du är en större person, kanske du vill titta på större badkar. Kom ihåg att större badkar också kommer att ta mer vatten att fylla.
 • Material: Badkar finns i en mängd olika material, varav några är mer hållbara och lättare att underhålla än andra. Exempelvis, akrylbadkar är lätta och hållbara, medan emaljstålbadkar är tyngre men också mer hållbara.
 • Stil: Det finns olika stilar av badkar, från fristående till inbyggda. Valet av stil kan bero på dina personliga preferenser, men också på det tillgängliga utrymmet och det befintliga badrumsutseendet.
 • Komfort: Komfort är en annan viktig faktor. Många badkar kommer med inbyggda funktioner som massagestrålar, armstöd, eller till och med inbyggd belysning för att förbättra upplevelsen.

Olika typer av badkar

 • Fristående badkar: Dessa badkar är fristående enheter som kan placeras var som helst i badrummet där rördragningen tillåter det. De är ofta designade för att vara estetiskt tilltalande och är vanligtvis den mest framträdande funktionen i badrummet.
 • Inbyggda badkar: Dessa är vanligtvis inbyggda mot en eller flera väggar i badrummet. De är ofta mer diskreta än fristående badkar och kan spara utrymme i mindre badrum.
 • Hörnbadkar: Dessa badkar är designade för att passa i hörnen av badrummet och kan vara ett bra sätt att utnyttja utrymmet i mindre badrum.
 • Bubbelbad eller jacuzzi: Dessa badkar har inbyggda vattenpumpar som skapar bubblande vatten för en avslappnande massageeffekt.

Rengör ditt badkar rätt

Här är en simpel guide till att rengöra ditt badkar:

 1. Skölj badkaret: Använd varmt vatten för att skölja bort lös smuts och sopor.
 2. Förbered rengöringslösning: Du kan använda en kommersiellt tillverkad badkarsrengöring eller skapa din egen lösning med 1 del vitvinsvinäger och 1 del diskmedel. En pasta av bakpulver och vatten kan också vara effektivt.
 3. Applicera rengöringsmedel: Använd en mjuk svamp eller en trasa för att applicera rengöringsmedlet på hela badkaret, inklusive sidorna och botten. Var noga med att skrubba på fläckar och beläggningar.
 4. Låt verka: Låt rengöringsmedlet sitta kvar i badkaret i 15-20 minuter så att det har tid att lösa upp smuts och rester.
 5. Skrubba badkaret: Efter att rengöringsmedlet har haft tid att verka, skrubba hela badkaret med svampen eller trasan. För svårare fläckar kan du använda en gammal tandborste för att komma åt svårtillgängliga områden.
 6. Skölj igen: Skölj bort rengöringsmedlet med varmt vatten. Se till att allt rengöringsmedel är borta för att undvika halka nästa gång du använder badkaret.
 7. Torka badkaret: Torka slutligen av badkaret med en ren, torr handduk för att förhindra vattenfläckar och för att få badkaret att glänsa.

Installera ditt badkar själv

Det är möjligt att installera ett badkar själv om du är praktisk och bekväm, men det är viktigt att notera att det kan vara en ganska komplicerad process. Installationen kan involvera att hantera tung utrustning, skära i rör och anpassa VVS-systemet, så det är viktigt att du har rätt verktyg och kunskap för att slutföra projektet på ett säkert och effektivt sätt.

Här är en generell översikt av stegen som kan krävas:

 1. Ta bort det gamla badkaret: Om du ersätter ett gammalt badkar, börjar du med att ta bort det. Detta kan involvera att stänga av vattentillförseln, koppla bort rören och sedan lyfta ut badkaret.
 2. Förbered platsen: Se till att det område där det nya badkaret ska installeras är rent och klart. Du kan behöva reparera eller förstärka golv och väggar om de är skadade.
 3. Ställ in badkaret: Placera det nya badkaret på plats och markera eventuella områden där du behöver skära i väggarna eller golvet för att passa rören.
 4. Installera rörsystemet: Koppla upp rören till badkaret enligt tillverkarens anvisningar. Detta kan kräva att skära och fästa nya rör.
 5. Testa systemet: Innan du helt och hållet installerar badkaret, testa rörsystemet genom att låta vatten rinna genom det och se till att det inte finns några läckor.
 6. Fäst badkaret: När du är säker på att rörsystemet fungerar korrekt, kan du fästa badkaret på plats enligt tillverkarens anvisningar.
 7. Tätning: Tillämpa tätning runt kanterna av badkaret för att förhindra att vatten sipprar ut.
 8. Slutför installationen: Sätt tillbaka eventuella paneler eller kakel och koppla upp eventuella tillbehör som kranar eller duschhuvuden.

Liten vatten för badkar

Att exakt bestämma hur mycket vatten ett badkar kan hålla kan vara ganska komplicerat, eftersom det beror på flera faktorer som badkarets djup, form och design.

Nedan är en ungefärlig tabell baserad på genomsnittliga värden för vissa badkarsstorlekar. Observera att dessa värden är mycket grova uppskattningar och kan variera beroende på specifika modeller och märken.

Badkarets storlek (cm)Volym (liter)
140 x 70 x 45220 – 250
150 x 70 x 45230 – 260
160 x 70 x 45250 – 280
170 x 70 x 45270 – 300
180 x 80 x 50350 – 400

I den här tabellen är badkarets storlek angiven i längd x bredd x djup.

De 7 bästa badkaren 2023

1. Badkar Metis – Badkar bäst i test

badkar testvinnare

Längd: 180cm
Djup: 72cm

Om du letar efter det perfekta tillskottet till ditt moderna och tidlösa badrum, kommer Nordamist badkaret i elegant design att göra det lilla extra. Detta badkar är inte bara vår testvinnare, utan också en symbol för lyx och komfort som erbjuder hög kvalitet och varaktighet.

Badkaret är tillverkat av akryl, vilket gör det både robust och slitstarkt. Materialet bidrar också till att karet bibehåller värmen, vilket ger en behaglig och varaktig badupplevelse. En ytterligare bonus är att eventuella repor eller skador som kan uppstå över tid kan slipas och poleras bort, vilket gör att badkaret ser nytt och fräscht ut år efter år.

En distinkt fördel med Nordamist badkar är att akryl inte tappar sin färg eller börjar gulna med tiden. Detta innebär att du kan förvänta dig att ditt badkar behåller sin ursprungliga, rena och moderna utseende trots årtionden av användning. Badkarets dimensioner på 1800mm i längd, 800mm i bredd och 720mm i höjd gör det rymligt och bekvämt för en lång och avkopplande stund.

Badkaret har en praktisk pop-up avloppsfunktion som gör det enkelt att tömma efter användning. Även om kran inte ingår, rekommenderar vi en fristående modell för att fullborda det eleganta utseendet.

Fördelar

 • Tidlös design
 • Akrylfärg
 • 180cm långt
 • 72cm djupt

Nackdelar

 • Inga nackdelar

2. Badkar med armstöd – Bästa budgetvarianten

Billigt badkar

Längd: 170cm
Djup: 40cm

Söker du ett badkar som erbjuder både bekvämlighet och värde för pengarna, behöver du inte leta längre. Nordamist Eko Plus är inte bara det mest prisvärda badkaret på marknaden, det balanserar också kvalitet och design på ett imponerande sätt.

Eko Plus badkar är tillverkat i sanitets-akrylplast, ett hållbart och slitstarkt material. Med sin låga djup på 40 cm, erbjuder det en betydande vattenbesparing jämfört med traditionella badkar, vilket gör det till ett smart val för den miljömedvetna konsumenten.

Detta badkar skiljer sig från mängden med sina ergonomiskt utformade armstöd, som ger en oerhörd komfort vid badning. Rygg- och nackstödet är skickligt utformat för att ge bästa möjliga komfort under avkopplande badstunder. Modellen finns i flera storlekar, vilket innebär att du har möjlighet att välja en storlek som passar just ditt badrum perfekt. Plus, det inkluderar också fotstöd som ger stabilitet och hållbarhet.

Fördelar

 • Billigt
 • Flera storlekar
 • Fotstöd

Nackdelar

 • Tillverkad i plast
 • Lågt djup

3. Tassbadkar Maia – Bästa badkar med tassar

Badkar med tassar

Längd: 170cm
Djup: 40cm

Nordamist kombinerar charm, elegans och funktionalitet i deras fristående badkar med lejontassar. Detta klassiska badkar förmedlar en tidlös estetik som smidigt kan anpassas till både det moderna och det klassiska badrummet.

Badkaret är tillverkat av akryl, ett starkt och hållbart material som är skönt att vidröra och utmärkt på att bibehålla värmen. Om karet skulle få några repor eller skador, kan dessa enkelt slipas och poleras bort, vilket garanterar att badkaret förblir lika attraktivt som när det var nytt.Akryl har en ytterligare fördel – det behåller sin ursprungliga färg och gulner inte över tid. Så ditt Nordamist-badkar kommer att bevara sin vackra och rena yta även efter flera års användning.

En praktisk pop-up avloppsfunktion ingår för att underlätta tömning av badkaret. Notera att karet inte har överrinningshål och levereras utan kran. En fristående kran rekommenderas för att fullända det klassiska utseendet. Badkarets storlek är 1600x700x670 mm, vilket ger gott om utrymme för att sträcka ut och njuta av ett skönt bad.

Fördelar

 • Med snygga tassar
 • Hållbart akrylmaterial
 • Behåller värmen

Nackdelar

 • Något högt pris

4. Massagebadkar June – Bästa bubbelbadkaret

bästa bubbelbadkaret

Längd: 160cm
Djup: 148cm

Detta komplett massagebadkar ger inte bara den ultimata avkopplingen utan också en touch av lyx till ditt badrum. Massagebadkaret är tillverkat i akryl, ett material känd för sin styrka och hållbarhet. En av akrylets stora fördelar är att det inte gulner över tid, vilket gör det enkelt att underhålla och håller ditt badkar ser fräscht ut i många år.

Denna modell imponerar med sitt rikliga utbud av funktioner. Det kommer med både en vatten- och luftpump, en ozongenerator, underhullsbelysning och en handdusch. Dessutom har det dubbla kuddar för extra komfort, radio för underhållning, och en mängd olika jets – fyra stora, tre medelstora, sex små och tolv bubbeljets – för att erbjuda en personligt anpassad massageupplevelse.

Med sina mått på 168 cm i längd, 148 cm i djup och 70 cm i höjd, erbjuder detta massagebadkar gott om plats för att njuta av ett djupt och avkopplande bad.

Fördelar

 • Bubbelbad
 • Flera jets
 • Stort och rymligt
 • Högkvalitativt akrylmaterial

Nackdelar

 • Kräver stor plats.

5. Butterfly Valley – Bästa lilla badkaret (150cm)

Litet badkar

Längd: 150cm
Djup: 56cm

Att hitta det perfekta badkaret för mindre utrymmen kan vara en utmaning. Men med detta moderna och fristående ovala badkar behöver du inte kompromissa. Med sin längd på bara 150 cm ger detta lilla badkar en högkvalitativ badupplevelse, även i mindre badrum.

Badkaret är tillverkat i akryl, ett material som är känt för sin robusthet och förmåga att hålla värmen under långa perioder. Om det skulle uppstå repor eller skador, kan dessa enkelt åtgärdas genom att slipa och polera ytan. Det betyder att badkaret kommer behålla sin nyhet och glans även efter flera års användning.

Akryl är också känt för att inte tappa sin färg eller gulna med tiden. Så du kan vara säker på att ditt badkar behåller sin estetiska lyster länge. Dessutom inkluderar badkaret utlopp och överflödesavledning, vilket ger en problemfri badupplevelse. Kranen ingår dock inte, så vi rekommenderar att du kompletterar med en fristående kran.

Fördelar

 • Tar liten plats
 • Endast 150cm långt
 • Hög kvalité

Nackdelar

 • Inga nackdelar

6. Badkar Afrodite – Bästa stora badkaret för två (190cm)

stort badkar på 190cm

Är det dags att uppgradera badrummet med ett stort, elegant och modernt badkar? Med sina 190 cm i längd, blir detta badkar en imponerande centralpunkt i varje badrum och erbjuder en inbjudande plats för avkoppling efter en lång dag.

Detta badkar, tillverkat i robust akryl, är inte bara slitstarkt utan också fantastiskt bra på att hålla värmen, vilket innebär att dina bad blir längre och mer njutbara. Dessutom, ifall det skulle uppstå några repor eller skador på ytan, är det lätt att få badkaret att se ut som nytt igen genom att bara slipa och polera det.

Akryl har dessutom, som vi pratat om tidigare, den distinkta fördelen att den behåller sin färg och lyster över tid. Så du behöver inte oroa dig för att badkaret börjar gulna eller blekna efter några år. Badkaret är utrustat med en pop-up avlopp men saknar överrinningshål. Notera dock att badkaret levereras utan kran, så vi rekommenderar att du tillägger en fristående kran för att komplettera looken.

Fördelar

 • Stort badkar på 190cm
 • Mycket snygg form
 • Pop-up avlopp

Nackdelar

 • Ingen överrinning

7. Hörnbadkar Trapets – Premiumvarianten Hörnbadkar

premiumvarianten

Kvalitet, modern design och överlägsen komfort är ord som beskriver detta asymmetriska hörnbadkar från Space Line. Med sin premiumstatus inom badkarsvärlden levererar det inte bara en högkvalitativ badupplevelse, men det blir också en stilikon i ditt badrum.

Detta badkar har en elegant och nyskapande design med ett diskret täckt utflöde. Den släta och jämnare botten bidrar inte bara till badkarets estetiska attraktivitet, utan ger också en behagligare upplevelse vid badning. Här finns inte risken att du kommer att känna ojämnheter under dina fötter, utan istället är det rena komforten som gäller.

Tillverkat i sanitets-akrylplast, försäkrar detta badkar lång hållbarhet och underhållsfri glans över tiden. Detta material är känt för att hålla sig fräscht och inte gulna, vilket innebär att ditt badkar kommer att se nytt ut även efter många års användning.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Hörnbadkar
 • Rymligt

Nackdelar

 • Priset

Badkar i ett badrum med brunt tegel på väggarna

Vanliga frågor om badkar

Hur kan jag förhindra att mitt badkar blir igensatt?

För att förhindra att ditt badkar blir igensatt, bör du regelbundet rengöra avloppet och använda ett hårfilter för att fånga hår och andra föremål som kan orsaka en igensättning.

Hur ofta behöver jag rengöra mitt badkar?

Generellt sett bör du rengöra ditt badkar minst en gång i veckan för att hålla det fritt från smuts och bakterier. Om badkaret används mycket frekvent, kanske du behöver rengöra det oftare.

Vad är skillnaden mellan ett inbyggt och ett fristående badkar?

Ett inbyggt badkar är designat för att installeras mot en vägg eller i ett hörn av ett badrum, medan ett fristående badkar kan placeras var som helst där rördragningen tillåter.

Similar Posts